Publicat 20/8/2020 17:46:04 +02:00CET

Escrivá diu que entre 10.000 i 15.000 treballadors han sortit diàriament d'un ERTO a les últimes setmanes

MADRID, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Inclusió, Migracions i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha afirmat aquest dijous que entre 10.000 i 15.000 treballadors han sortit diàriament d'un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a les últimes setmanes, fins a totalitzar 200.000 en el que portem d'agost.

Així ho ha assenyalat el ministre a la roda de premsa posterior a la trobada que ha mantingut amb el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig.

"Vam tenir un primer mes de maig relativament lent, després al juny una acceleració i al juliol i agost el ritme ha estat més lent, però el rellevant és que se segueixen activant treballadors dia a dia", ha dit el titular de la Seguretat Social.

En aquests moments, segons el ministre, hi ha menys de 700.000 treballadors subjectes a un ERTO per força major, enfront dels més de tres milions que es van acollir a aquesta eina a l'inici de la pandèmia, i uns 150.000 en un ERTO per altres causes, enfront dels 400.000 que va arribar a haver-hi al principi de la crisi.

"S'han activat a l'agost més treballadors i a major ritme del que esperàvem", ha ressaltat Escrivá. Preguntat sobre quantes entrades de treballadors a ERTO hi ha hagut a l'agost, el ministre ha assenyalat que no hi ha hagut cap, però que "a veure que passa a partir d'ara".

"Sabem que hi haurà un límit d'activació, perquè hi ha sectors amb restriccions que no podran activar-se, com són els vinculats al turisme, transport aeri o marítim", ha afegit, després d'apuntar que en aquest moment s'han activat el 75% de tots els treballadors que van estar subjectes a un ERTO.

D'altra banda, el ministre ha destacat que el nombre d'autònoms que ha sol·licitat la prestació extraordinària, que estarà disponible fins a setembre, no ha passat dels 150.000 autònoms, "xifra menor de la qual s'esperava".

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19

 5. 5

  Mor el conductor d'un cotxe després de xocar amb un altre a la C-35 a Cardedeu (Barcelona)