Publicat 10/6/2020 11:45:06 +02:00CET

Escrivá destaca que 900.000 persones han tornat a treballar, 700.000 de les quals procedents d'ERTO

El ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, José Luis Escrivá, durant la sessió de control al Senat, Madrid (Espanya) 5 de maig del 2020.
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MADRID, 10 juny (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha destacat aquest dimecres que gairebé 900.000 persones han tornat a treballar: 700.000 procedents d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i 200.000 nous afiliats que van perdre la feina i han tornat a cursar l'alta.

Escrivá, en unes declaracions a TVE que ha recollit Europa Press, ha subratllat que "si més no s'observa" un ritme d'activació de l'ocupació "com el que caldria esperar". "No sé si això és gaire, poc o regular, però a mi em sembla suficient", ha apuntat.

El ministre ha recordat que al març i començament d'abril es van destruir a Espanya gairebé 900.000 llocs de treball per la crisi sanitària i 3,3 milions de persones van ser incloses en els ERTO. "Fins ara s'han activat unes 900.000 ocupacions. És una evolució raonable", ha indicat.

Escrivá ha recordat que el Govern espanyol actualment discuteix amb els agents socials en quins sectors caldrà estendre els ERTO a partir del mes de juliol. "Hem intercanviat opinions i crec que podrem tenir com més aviat possible un nou marc normatiu", ha assegurat el ministre.

El titular d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha indicat a més que, malgrat que la CEOE es va absentar temporalment del diàleg social per l'acord de l'executiu amb Bildu per derogar la reforma laboral, "'de facto' no es va produir una discontinuïtat del diàleg social".