Publicat 4/6/2020 10:59:45 +02:00CET

Escrivá creu que els ERTO han de ser "més territorials" i "precisos" per sectors a partir del juny

El Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá
Pool

MADRID, 4 juny (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha afirmat aquest dijous que a partir del mes de juny els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) han de ser "més territorials" i més "precisos" per sectors.

En un esmorzar en línia de Nueva Economía Fórum, ha dit que s'ha analitzat la situació dels diferents sectors "amb tots els detalls" i que qualsevol esquema que tiri endavant ha de prioritzar "la flexibilitat" de com es manté la protecció als treballadors i l'exoneració de costos a les empreses.

Escrivá creu que, des del punt de vista de la definició sectorial, s'han d'anar reconsiderant les decisions "cada cert temps", perquè la incertesa és "molt elevada" amb aquesta pandèmia.

El ministre ha destacat que els incentius, si són positius, funcionen millor que altres estratègies, tal com mostra la transició dels ERTO cap a la 'nova normalitat', i que Espanya ha estat un país més innovador perquè "no n'hi ha hagut cap que hagi dissenyat tan subtilment la transició".

"Els agents socials i especialment els empresaris van esperar i rebre favorablement aquesta transició", ha remarcat, després de ressaltar que al juny comença una nova etapa en la qual les restriccions de mobilitat desapareixeran, però determinats sectors continuaran tenint dificultats.

La ministra d'Afers Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, presidirà aquest dijous, a les 17.30 hores, una reunió del diàleg social que comptarà amb la CEOE, que torna a la negociació després d'haver suspès el diàleg amb l'executiu pel seu acord amb Bildu per derogar la reforma laboral.

En aquesta reunió hi assistiran, com és habitual, la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera; la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz; el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá; el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos; la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

Per part dels agents socials es preveu la presència dels secretaris generals de CCOO i la UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, i dels presidents de la CEOE i Cepyme, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva.

Contador