Publicat 10/6/2020 16:53:56 +02:00CET

Escola Valenciana critica "la desaparició" del valencià en l'espai públic de Rocafort

Municipi valencià de Rocafort
AYTO - Archivo

VALÈNCIA, 10 juny (EUROPA PRESS) -

Escola Valenciana ha criticat "la desaparició" del valencià de l'espai públic de la localitat de Rocafort, a la província de València, i ha anunciat que presentarà una queixa a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat.

L'entitat reprova "l'incompliment tant de l'Estatut d'Autonomia com de la Llei 4/1983 d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) del govern municipal, que ha decidit eliminar el valencià de la vida pública" i fer-lo "desaparéixer de tota la retolació pública, a més de les comunicacions oficials".

Escola Valenciana i la Coordinadora pel Valencià Horta Nord consideren "inadmissibles aquests fets" i, per això, presentaran "una queixa tant a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana, com al mateix Ajuntament de Rocafort per aquesta vulneració del Decret 61/2017 d'Usos Lingüístics".

En aquest sentit, l'organització recorda que la LUEV estableix que l'Ajuntament de Rocafort, com qualsevol altra administració local, "haurà de procedir segons els principis d'aquesta llei".

És a dir, l'Ajuntament de Rocafort "té l'obligació de fer efectiu l'ús del valencià en totes les comunicacions municipals, la senyalització viària i complir amb el dret de la ciutadania a ser informada per qualsevol mitjà de comunicació en la llengua pròpia", conclouen.