Actualitzat 17/1/2019 10:41:21 +00:00 CET

Errejón es presentarà a les eleccions regionals amb les sigles de 'Más Madrid' després d'arribar a un acord amb Carmena


@MANUELA CARMENA

MADRID, 17 Ene. (EUROPA PRESS) -

El fins ara candidat de Podem a la Comunitat de Madrid en les properes eleccions autonòmiques, Íñigo Errejón, es presentarà finalment sota les sigles de 'Más Madrid', després d'arribar a un acord amb l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que vol repetir en el càrrec amb aquesta plataforma.

Així ho ha anunciat la mateixa regidora a les xarxes socials, en què ha penjat una carta conjunta amb Errejón per donar "una bona notícia". "És una invitació per trobar-nos, amb la sintonia i el compromís que requereixen els moments importants", assenyala Carmena, que assegura que aquesta primavera necessiten "la creativitat i les ganes de millorar dels madrilenys".

D'aquesta manera, Errejón deixa de banda la marca Podem, un moviment que es podia intuir ja fa unes setmanes quan va penjar un vídeo de precampanya a la Puerta del Sol en què no va fer esment ni una sola vegada de la formació lila. I tot en un dia en el qual acaba el termini donat amb Esquerra Unida per configurar la llista conjunta a les eleccions autonòmiques, després del preacord en què la candidata d'EU a la Comunitat, Sol Sánchez, seria el número dos, a l'espera de ratificació.

A més, també contravé la direcció regional de Podem, que el passat 1 d'octubre va ratificar que la fórmula triada per a la difusió i promoció d'aquestes candidatures es traduirà en la denominació 'Unides Podem-IU-Equo', "que serà idèntica per a l'àmbit autonòmic i europeu", després de la consulta del març en la qual més d'un 90 per cent dels inscrits aprovessin que aparegués la marca Podem a les paperetes.

D'aquesta manera, el diputat nacional dona suport als regidors madrilenys de Podem que van decidir no presentar-se a les primàries internes del partit encapçalades per Julio Rodríguez per bolcar-se directament en el projecte de 'Más Madrid'. Per això, van ser expulsats de la formació temporalment.

LA CARTA: "UN PROJECTE COMPARTIT"

"La democràcia és un gran regal col·lectiu i per això mateix, de vegades, com passa amb totes les relacions humanes, cal cuidar-la i comprometre-s'hi. A Espanya i en particular a Madrid existeix una majoria demòcrata i progressista que no vol que ens arrosseguin a l'enfrontament i la reculada. Però una bona part d'aquesta majoria necessita un projecte que renovi la seva il·lusió i confiança en què les coses es poden fer encara millor. Per a això cal obrir i sumar anant més enllà de les sigles: les forces polítiques del canvi són necessàries, la ciutadania i la seva creativitat són imprescindibles", comença la carta presentada conjuntament per Errejón i Carmena.

Així, consideren que l'ocorregut a Andalusia "ha estat un toc d'atenció", per la qual cosa volen un "revulsiu". "Les properes eleccions autonòmiques i municipals a Madrid són molt importants. Madrid és una terra de convivència, de llibertat i tolerància, de solidaritat. Per això volem continuar el Govern del canvi a l'Alcaldia i estendre el seu exemple a la Comunitat de Madrid, després de gairebé un quart de segle de desgovern, desigualtat i saqueig per part del PP d'Aguirre, Ignacio González i Cifuentes. Els madrilenys i les madrilenyes som millors que això i volem demostrar-ho", apunten.

L'alcaldessa i el candidat de Podem a la Presidència regional es comprometen i fan una invitació "col·lectiva, oberta i cívica". "Posem en ella el millor que tenim: les nostres mans, la nostra abraçada entre dues generacions, la nostra complicitat i il·lusió, per convidar molts més vinguin d'on vinguin", assenyalen.

I és que així "es va guanyar l'Ajuntament de Madrid el 2015 i aquest és el camí" que volen tornar a recórrer. "Presentem aquesta iniciativa dues persones, Manuela Carmena i Íñigo Errejón, de diferents trajectòries i generacions. És una metàfora del que volem per a Madrid: posar diferents mirades a trobar-se en un projecte compartit", apunten.

En el seu relat, tots dos afirmen que en els darrers quatre anys l'Alcaldia de Madrid ha desenvolupat iniciatives "innovadores i justes, però ha tingut al davant la desídia i el boicot del Govern regional del PP i Cs". Per això, necessiten "governs i institucions que cooperin, no que es bloquegin".

"Fa falta sintonia, idees clares i voluntat de servir la gent, hagin votat el que hagin votat. L'Ajuntament i la Comunitat han de tenir la mateixa partitura, no poden desafinar. Per això volem presentar un projecte integral. Perquè els problemes i desitjos dels madrilenys i madrilenyes no entenen de competències, sinó de treballar junts", indiquen.

La proposta és estendre la iniciativa Más Madrid, en la qual prevalen les persones i no els partits polítics, a l'àmbit regional "coordinant les propostes en un programa conjunt i participatiu, acompassant les primàries el proper mes de febrer i oferint un projecte integral, optimista i de futur".

"Aquesta és una crida a ajuntar-se, les forces progressistes i tota la ciutadania amb o sense adscripció de partit, la qual segueix atenta esperant un canvi i també està en apatia o dubte. La política és de la gent i la fan les persones. Estem convençuts que la cooperació, l'obertura i la transversalitat multipliquen i són les millors claus per al futur", continuen.

En opinió de tots dos, "és més necessària que mai una altra manera de fer política que escolti més que cridi, que proposi més que imposi, que col·labori més que competeixi". "Estimem Madrid i Madrid s'hi juga molt. A l'hivern sempre el segueix la primavera, i la vinent no l'oblidarem. Cuidem-nos: cuidem la democràcia, cuidem Madrid", conclouen els dirigents a la carta.