Errejón (Més País) acusa Iglesias i Sánchez de l'"envalentament" de Vox i PP

Publicat 3/11/2019 16:26:06CET
Raimundo Vell, Juan Antonio Geraldes, Íñigo Errejón i Mireia Mollà (Més País) en un míting de campanya a Barcelona per les eleccions generals del 10 de novembre de 2019
EUROPA PRESS

Geraldes promet representar als qui se senten "marginats i orfes"

BARCELONA, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

El candidat de Més País a la Presidència del Govern, Íñigo Errejón, ha acusat el president Pedro Sánchez (PSOE) i Pablo Iglesias (Unides Podem) de ser els responsables del "envalentiment" de Vox i PP, i ha al·legat que convocant eleccions se'ls hi va donar una segona oportunitat.

Durant un acte de campanya davant uns 200 simpatitzants al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ha cridat a votar per desbloquejar la situació política, de la qual considera que l'únic beneficiari és Vox, per la qual cosa demana votar de manera diferent per aconseguir un resultat diferent.

"L'única opció política que es presenta a aquestes eleccions que no vol formar part del bloqueig, del joc de les cadires, dels vetos creuats, de les línies vermelles, i que no vol formar part de la irresponsabilitat, és Més País", ha assegurat.

Ha demanat a la ciutadania activar-se davant la irresponsabilitat de les formacions polítiques al no formar govern, ha dit, i ha criticat el lema de campanya del PSOE: "'Ara sí' vol dir que canviaràs una mica allò que vas fer malament en les últimes eleccions i en el procés de negociació dels últims mesos o que tornaràs a fer el mateix?".

"Sánchez no assegura que no es tornin a repetir les eleccions i Podem no assegura que no tornarà a ensopegar amb la mateixa pedra. Ho dic alt i clar: no se'ls pot deixar tot sols. Cal que una opció de desbloqueig garanteixi que de la victòria progressista, si tots ens mobilitzem, surt un govern progressista", ha clamat.

I ha demanat a Sánchez que no tingui por de la dreta perquè es necessita un govern valent que emprengui el camí de la solució política que passa pel diàleg, i que "no s'espanti davant la defensa d'una solució en un sentit federal".

GERALDES, VIEJO, BALLESTER

El cap de llista de Més País per Barcelona, Juan Antonio Geraldes, ha explicat que Més País és una candidatura nascuda de la impugnació que no accepta el joc de la política, i ha insistit que "primer va el poble i després els interessos dels partits i de les sigles".

En referència a Catalunya, ha sostingut que el que realment li preocupa són les cues als hospitals i les taxes de les universitats, i ha exigit arribar a un acord: "Més País ha vingut a representar, especialment a Catalunya, als qui s'han vist marginats i orfes en els últims temps".

El número tres de la candidatura de Més País per Barcelona al Congrés, Raimundo Viejo, ha considerat fonamental trobar el punt comú en la societat catalana, que passa per un consens que no pot ser qualsevol, segons ell: "La solució és tornar a ser un sol país i des d'aquí entendre que hi ha possibilitat d'enteniment".

POLÍTIQUES PÚBLIQUES

La número dos de per Barcelona al Congrés, Berta Ballester, ha considerat intolerable la repetició electoral i "incomprensible per a la gran majoria de la ciutadania", ha instat a donar prioritat als interessos de la majoria per sobre dels interessos de partit, i ha retirat que es necessita un govern progressista i una transició ecològica basada en la justícia social.

La portaveu i responsable de campanya de Més País, Rita Maestre, veu una tremenda irresponsabilitat en els tradicionals partits progressistes, i creu que és la raó principal per la qual s'ha engegat Més País: "Estem aquí per fer el que uns altres no han sabut fer. Polítiques públiques".

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Mireia Mollà, ha demanat centrar-se en el 'quin', que els partits expliquin què els ha conduït a no pactar i què demanen a la gent amb el 10N que ells no han pogut solucionar: "El 'què' marca la diferència o la distància i és un element que m'agradaria que per fi poguéssim resoldre".