Publicat 20/10/2019 14:30:19 +02:00CET

Errejón critica la falta de diàleg entre Sánchez i Torra i demana "una taula de diàleg permanent"

El líder de Més País, Ïñigo Errejón.
MÁS PAÍS

MADRID, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

El líder de Més País, Íñigo Errejón, ha criticat la falta de diàleg entre el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha definit la situació de "pati de col·legi".

"Ha de deixar de ser un pati de col·legi, han d'agafar-se el telèfon; sé que estan en posicions molt diferents, però el normal és que s'agafin el telèfon i es posin a parlar", ha comentat aquest diumenge a una trobada celebrada a Madrid.

Segons ha defensat Errejón, els representants polítics de "qualsevol país normal" parlarien per telèfon encara que es portessin "malament", perquè "si tinguessin la mateixa posició no calria que parlessin" i dialogar és, per a Errejón, l'"únic camí" per poder arribar a solucions polítiques. "Els primers a donar exemple hem de ser els polítics, la forma més bàsica és tenir una conversa telefònica", ha dit en referència al rebuig de Sánchez de parlar per telèfon amb Torra.

Per tot això, Errejón insta el Govern central a mantenir una "taula de diàleg permanent" entre formacions polítiques catalanes i formacions polítiques espanyoles perquè "els problemes polítics només tenen una solució", i és aquella basada en el "diàleg i la conversa".

El líder de Més País considera que les imatges difoses de la situació viscuda a Catalunya aquesta setmana són "terribles" i ha qualificat de "molt greu" la situació que s'està vivint després de la sentència del 'procès'. Al seu parer, no només la policia té una "missió" sinó també els polítics, els qui no han de cridar la confrontació" amb "discursos incendiaris".

Preguntat sobre si hi ha proporcionalitat en l'ús de la força policial a Catalunya, s'ha limitat a dir que la força s'ha d'"ajustar" a les necessitats de mantenir la convivència i ha atribuït a la política la situació de violència dels últims dies: "Quan la política demostra que és inútil, això de vegades té un reflex en les situacions que es viuen al carrer".

"No gastem les tres setmanes de campanya a atacar-nos els uns als altres, sinó a resoldre una qüestió, amb la qual tots els partits haurien de mullar-se, amb qui vol cadascun formar acords de govern", ha assenyalat en referència a les eleccions, al mateix temps que ha fet una crida a la "majoria assenyada que vulgui recuperar aquesta Espanya de l'enteniment".

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 4. 4

  Podem demana inspeccions als centres de treball de Lleida per evitar contagis

 5. 5

  La jutgessa no ratifica el nou confinament a diversos municipis de Lleida