Publicat 5/11/2019 14:03:45 +01:00CET

Errejón considera il·legals les protestes independentistes del dia de reflexió

El candidat de Més País a la Presidència del Govern espanyol, Íñigo Errejón
Carlos Márquez - Europa Press

MADRID, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

El candidat de Més País a la Presidència del Govern espanyol, Íñigo Errejón, considera que les protestes independentistes que hi ha convocades dissabte a Catalunya vulneren la legalitat pel fet de desenvolupar-se durant la jornada de reflexió del 10N i demana que les forces polítiques no ho aprofitin per fer campanya.

Així ho ha plantejat Errejón durant la seva intervenció en un esmorzar de Nueva Economía Fórum en què ha recordat que la legislació electoral prohibeix "mobilitzacions polítiques" abans de les votacions.

Preguntat sobre com ha d'actuar la policia si hi ha aldarulls, Errejón ha subratllat que en un estat de dret no es pot esperar res més que una reacció moderada de la policia. "Si cal han de tenir una reacció de proporcionalitat; la llei s'ha de complir", ha dit.

Errejón ha proposat a la resta de candidats un pacte perquè ningú no aprofiti els problemes d'ordre públic que puguin sorgir per beneficiar-se'n electoralment. Segons ell, si "hi ha gent que se salta la legislació electoral", els polítics no han de fer-ho.