Publicat 25/12/2019 10:04:28 +01:00CET

Ernest Maragall (ERC): el discurs del Rei "no afegeix cap via de compromís ni de diàleg"

Ernest Maragall (ERC) en declaracions després de l'ofrena anual a la tomba de l'expresident de la Generalitat Francesc Macià, a Barcelona el 25 de desembre de 2019
EUROPA PRESS - PAU VENTEO

BARCELONA, 25 des. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha reaccionat al missatge nadalenc de Felip VI afirmant que és "un discurs que no respecta Catalunya ni afegeix cap via de compromís ni de diàleg institucional".

Ho ha dit aquest dimarts en nom d'ERC en el cementiri barceloní de Montjuïc durant l'ofrena anual davant la tomba de l'expresident de la Generalitat Francesc Macià, que va morir el dia de Nadal de 1933, acompanyat, entre d'altres, del president del Parlament, Roger Torrent, i dels consellers Teresa Jordà i Chakir El Homrani.

"Quan (el Rei) parla de confiança, és la que nosaltres tenim en la ciutadania i en el dret a decidir", i ha titllat textualment el discurs de Felip VI de retòrica buida i irrelevància.

També ha considerat que aquest missatge nadalenc reflecteix una degradació de l'estat democràtic espanyol, que "ara és un instrument de repressió com ho és el monarca".

I ha reiterat que el discurs va ser una "mescla de bones paraules i pompositat buida".