Ericsson no participarà en l'MWC 2020 de Barcelona com a precaució pel coronavirus

Actualitzat 7/2/2020 12:57:59 CET
Börje Ekholm, president i director executiu d'Ericsson, en el Mobile World Congress (MWC) de Barcelona del 2019
ERICSSON - Archivo

MADRID, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

El fabricant tecnològic suec Ericsson ha anunciat que no assistirà al Mobile World Congress (MWC) 2020, que se celebra del 24 al 27 de febrer a Barcelona, com a mesura de precaució davant la propagació del coronavirus, perquè considera que no pot garantir la seguretat de treballadors i visitants.

D'aquesta manera, la companyia es converteix en la segona gran empresa internacional que decideix retirar-se de l'MWC 2020, després que el fabricador coreà LG Electronics anunciés dimarts que no participarà en l'edició d'aquest any com a mesura preventiva davant el brot.

En un comunicat, Ericsson explica que, després del brot i la contínua propagació de la malaltia, n'ha seguit de prop el desenvolupament i s'ha adherit a les recomanacions de les autoritats nacionals rellevants i organismes internacionals com l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

En aquest context, la companyia sueca remarca que ja ha pres tot un seguit de mesures de precaució per garantir la salut i la seguretat dels treballadors i minimitzar l'impacte que pugui tenir en les seves operacions.

"Després d'una extensa avaluació interna dels riscos, Ericsson ha decidit prendre més mesurades de precaució i retirant-se de l'MWC Barcelona 2020, l'esdeveniment més important de la indústria de les telecomunicacions", anuncia.

En aquest sentit, afirma que aprecia que la GSMA, entitat organitzadora del certamen, hagi fet "tot el possible" per controlar-ne el risc. No obstant això, afegeix que, com és un dels expositors més grans, té milers de visitants en el seu estand cada dia i fins i tot, malgrat que el risc és baix, "no pot garantir la salut i la seguretat dels seus treballadors i visitants".

"La salut i la seguretat dels nostres treballadors, clients i altres parts interessades són la nostra màxima prioritat. Aquesta no és una decisió que hàgim pres a la lleugera. Frisàvem per mostrar les nostres últimes innovacions en l'MWC de Barcelona. És molt desafortunat, però creiem fermament que la decisió comercial més responsable és retirar la nostra participació de l'esdeveniment aquest any", ha incidit el president i conseller delegat d'Ericsson, Börje Ekholm.

Un cop presa aquesta decisió, el fabricant suec assenyala que, per mostrar la seva cartera de productes i les seves últimes innovacions, acostarà les demostracions i el contingut que havia creat per l'MWC Barcelona als clients en els seus mercats nacionals amb esdeveniments locals anomenats 'Ericsson Unboxed'.

Contador