Publicat 30/04/2024 13:13

Ercros redueix beneficis en un 76% fins als 3 milions el primer trimestre

Archivo - Planta de Vila-seca II d'Ercros
ERCROS - Archivo

Atribueix les xifres a una feble demanda del sector químic, a la baixada de preus i a la volatilitat del mercat

TARRAGONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El grup industrial Ercros ha reduït els seus beneficis en un 76% el primer trimestre del 2024, fins als 3 milions d'euros, informa la companyia en un comunicat d'aquest dilluns.

L'ebitda ajustat ha baixat en un 52,8% --fins als 14,33 milions d'euros, respecte als més de 30 milions del 2023-- per l'increment de costos de personal i altres despeses d'explotació, a més de l'efecte preu negatiu i de la contribució unitària (-13,78 milions).

La companyia ha sostingut que "la feblesa de la demanda del sector químic ha estat la característica dominant" del trimestre --que veu traduïda en una disminució del preu de venda-- i ha destacat la volatilitat dels mercats i la competència en el sector.

RECUPERACIÓ

Preveu la recuperació de la demanda durant la segona part d'aquest any i ha assegurat que "en qualsevol cas, Ercros continuarà executant el Pla 3D" i mantindrà la seva presència en tots els mercats que opera.

DIVIDEND

Els ingressos s'han reduït en un 15,7% i les despeses en un 11%, mentre que el flux de caixa lliure ha estat de 13 milions negatius per l'augment de 16,35 milions de circulant, els 6,93 en inversió, els 1,75 en provisions i els 2,3 milions de resultats financers nets.

El deute financer net ha crescut fins a situar-se en els 113,17 milions --respecte als 90,07 de l'inici del període, un 20,4% més-- pel resultat negatiu del flux de caixa i els 9,58 milions destinats a la renovació dels lloguers.

El resultat financer negatiu ha crescut un 15,2% per l'augment dels costos financers derivat de l'increment en els tipus d'interès i les comissions bancàries.

Ercros preveu pagar un dividend de 9,6 cèntims per acció "si la pròxima junta general d'accionistes així ho decideix", la qual cosa suposarà un desemborsament de 8,8 milions; respecte al benefici del 2023, de 26,8 milions, el 'payout' total serà del 32,7%.

VENDES

El marge de contribució de les vendes i els serveis prestats ha baixat 0,5 punts de percentatge interanual, fins als 35,3%, per l'augment del pes relatiu dels costos variables: ha passat dels 78,32 milions el primer trimestre del 2023 als 64,63 milions d'aquest 2024.

Les tones venudes han crescut en un 0,1% respecte al mateix període de l'any anterior, si bé el seu import va baixar en 36,7 milions d'euros (-17,2%) pel descens del preu mitjà.

L'epígraf de la prestació de serveis ha crescut un 25,3% pels serveis de resposta activa a la demanda elèctrica, mentre que els altres ingressos també han augmentat un 4,1% "principalment" per l'augment del valor dels drets d'emissió gratuïts de Co2.

Respecte als ingressos dels subministraments, han baixat un 31,9% per l'abaratiment de l'energia elèctrica i del gas, i les despeses de personal han augmentat un 8,1% per l'increment salarial contemplat en el conveni químic.

DIVISIONS

La divisió de derivats de clor ha reduït el seu ebitda en un 72,7% per la reducció de les vendes (-23,3%) a conseqüència de la baixada del preu mitjà (-21,6%).

La baixada del preu de les matèries primeres i de l'energia ha permès que la divisió de la química intermèdia augmentés el seu ebitda fins als 3,9 milions --malgrat els descensos en vendes (-4,7%) i del preu mitjà (-12,2%)-- i que el de la divisió de farmàcia hagi tingut un resultat positiu després del negatiu de l'any anterior, malgrat reduir les seves vendes (-5,6%).

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés