Actualitzat 24/05/2016 16:57 CET

Ercros prorroga fins a l'abril del 2017 el pla per atreure noves inversions a Flix

Fábrica de Ercros
ERCROS/ORIOL CONESA

S'obre la recerca a empreses europees i d'altres nínxols d'activitat

TARRAGONA, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

L'empresa química Ercros ha prorrogat fins a l'abril del 2017 el contracte amb la consultora especialitzada a reindustrializacions MOA BPI al marc del pla de recerca de nous projectes capaços de generar ocupació a Flix (Tarragona), al marc de l'acord establert entre la Generalitat, l'Ajuntament de Flix i la companyia.

Segons ha informat el grup químic aquest dijous en un comunicat, els treballs fins ara han permès identificar diverses empreses interessades que han presentat projectes que, tot i que no han pogut tancar-se a curt termini, estan encara en fase d'anàlisis.

Al llarg de la primera fase del projecte, la consultora s'ha posat en contacte amb 770 empreses que operen a Espanya a sectors afins a l'activitat d'Ercros, com és la química bàsica i la intermèdia, el reciclatge i el tractament de residus, i la fabricació de plàstics, de resines i de detergents.

En aquesta nova fase, es preveu ampliar la prospecció a altres nínxols d'activitat i obrir la recerca a empreses europees i empreses que treballen amb el sector públic.

PÈRDUA D'OCUPACIÓ

Aquest pla es va posar en marxa per fer davant de la pèrdua d'ocupació derivada de la reestructuració de les plantes productives que té Ercros a Flix, i l'oferta de terra inclou diverses parcel·les que sumen 200.000 metres quadrats.

La companyia ha recordat que a les empreses interessades se'ls ofereix la possibilitat de fer ús del terra en règim de lloguer o de venda i que s'ofereix una bonificació del 95% als impostos municipals sobre edificacions, instal·lacions i obres, i un 50% de bonificació a l'impost d'activitats empresarials.

Ercros també planteja la possibilitat de coinvertir en projectes que puguin aprofitar sinergies amb els seus processos productius.

Segons l'empresa, les empreses que s'instal·lin a l'espai podran beneficiar-se d'una estructura de costos competitiva, un elevat cabal d'aigua per als processos productius, una estació fisioquímica per al tractament d'aigua, un abocador industrial i un apartador de ferrocarril propi, entre d'altres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés