Publicat 26/06/2024 09:27

Ercros preveu pèrdues de fins a 2 milions el primer semestre i reduir el seu Ebitda entre un 45% i un 56%

Archivo - Arxiu - Planta d'Ercros
ERCROS - Archivo

MADRID, 26 juny (EUROPA PRESS) -

Ercros preveu registrar un resultat que se situï en una forquilla d'entre 0 i -2 milions d'euros en el primer semestre d'aquest any, comparats amb els 16,5 milions d'euros que va comptabilitzar entre gener i juny de 2023, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A més, la signatura catalana ha situat la seva previsió del resultat brut d'explotació (Ebitda) ordinari entre els 20 i 25 milions d'euros, la qual cosa suposa un descens del 55,75% i 44,7%, respectivament, davant dels 45,2 milions d'euros que va registrar en el primer semestre del 2023.

Les vendes de productes acabats, per la seva banda, les ha situat entre els 345 i 355 milions d'euros, al mateix temps que estima una contribució d'entre 120 i 125 milions d'euros per a aquest primer semestre de l'any.

La companyia ha recordat que aquestes dues últimes xifres es comparen amb unes vendes de 419,5 milions d'euros i una contribució de 144,9 milions d'euros entre gener i juny del 2023.

Ercros ha destacat que l'estimació s'ha realitzat sobre la base dels resultats tancats al mes de maig i la visibilitat del mercat al juny.

En aquest context, la companyia ha explicat que els resultats del primer semestre del 2024 s'han vist negativament afectats per les "forces majors" declarades per dos dels seus proveïdors, que han afectat negativament a les produccions i vendes del període.

"Malgrat les actuacions correctores dutes a terme, estimem l'abast d'aquests incidents en una reducció de l'Ebitda d'entre 2 i 3 milions d'euros", ha avançat Ercros.

D'aquesta manera, la companyia ha actualitzat la previsió per a la resta del 2024, en el qual el consens de les publicacions especialitzades retrassa "un cop més" la recuperació de l'actual període d'ajust, i la situa al llarg del 2025.

En tot cas, Ercros ha afirmat que seguirà executant el 'Pla 3D', mantindrà la seva presència en tots els mercats en els quals opera i aprofitarà les oportunitats que se li presentin per optimitzar els seus resultats.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés