Publicat 31/07/2020 09:26CET

Ercros guanya 4,37 milions fins al juny, un 58,3% menys pel coronavirus

Planta d'Ercros a Tarragona
ERCROS - Archivo

L'Ebitda cau un 18,7%, fins als 24,1 milions

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

Ercros ha tancat el primer semestre d'aquest 2020 amb un benefici de 4,37 milions d'euros, fet que suposa un 58,3% menys respecte als guanys de 10,49 milions registrats en el mateix període de l'any passat.

La companyia química ha indicat que aquestes xifres queden en la part alta de la previsió avançada a principis de juny, i les considera un "bon resultat" tenint en compte la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus, ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest divendres.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) s'ha situat en 24,1 milions, la qual cosa suposa una caiguda del 18,7% respecte als 29,7 milions obtinguts en els sis primers mesos del 2019.

Els ingressos s'han situat en els 296,9 milions, un 18,8% menys, ja que la crisi del Covid-19 va impactar, fonamentalment, sobre el volum de productes venuts, que va descendir un 13,8%.

Pràcticament tota la cartera de productes d'Ercros es va veure afectada per la caiguda de la demanda, excepte en la divisió de farmàcia, i com a conseqüència les vendes de productes han aconseguit els 279,7 milions, la qual cosa representa una disminució del 18,7%.

Per negocis, la divisió de farmàcia va ser la que va tenir l'evolució més favorable amb unes vendes de productes de 33,1 milions, un 13,2% més.

En la divisió de química intermèdia, la caiguda de la facturació va ser d'un 22,6%, amb 79 milions, mentre que en la de derivats del clor les vendes de productes van retrocedir un 21,2%, fins als 167,5 milions, per la baixada del preu de la sosa càustica i pel menor volum de PVC venut al març i abril per causa del Covid-19.

Destaca la dotació de provisions i altres despeses, per import d'1,9 milions d'euros, a causa de l'actualització dels costos --previstos i incorreguts-- de les tasques de desmantellament de les plantes d'electròlisi de mercuri.

Al final del primer semestre de 2020, el deute financer net ascendia a 108,8 milions d'euros, un 1,3% inferior al deute financer net existent al tancament de 2019.

Les provisions i altres deutes s'han reduït en 2,1 milions pels pagaments efectuats en el semestre, principalment pel desmantellament d'antigues plantes de producció i la remediació de sòls.

"RÀPIDA RECUPERACIÓ" DE L'ACTIVITAT

De cara al segon semestre, Ercros preveu una "ràpida recuperació" de l'activitat si el desconfinament a nivell mundial es duu a terme amb èxit i no es produeixen rebrots significatius.

Malgrat això, indica que el nivell d'incertesa sobre l'evolució de la pandèmia segueix sent alt, particularment per l'estesa incidència de rebrots significatius a Espanya i en altres països.

"Esperem que aquests rebrots no es desenvolupin fins a una segona onada de la pandèmia i que només suposin un petit retard de la tornada a la plena normalitat sanitària i econòmica", ha apuntat la química.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés