Publicat 24/11/2020 14:04CET

ERC vol que els menors puguin rebre l'eutanàsia

MADRID, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

ERC ha presentat dues esmenes a la llei d'eutanàsia en les quals proposa que els menors de 16 a 18 anys puguin rebre l'eutanàsia i els de 12 a 16 hi puguin accedir amb consentiment patern.

Una de les esmenes, a les quals ha tingut accés Europa Press, demana que es modifiqui l'article 5.1 de la llei per eliminar el requisit de ser major d'edat per rebre l'eutanàsia.

El text que plantegen es redactaria d'aquesta manera: "Per poder rebre la prestació d'ajuda per morir caldrà que la persona compleixi tots els requisits següents: ser titular del dret a la protecció a la salut i a l'atenció sanitària, en els termes previstos en la legislació vigent, tenir almenys 16 anys i ser capaç i conscient en el moment de la sol·licitud o, en defecte d'això, disposar de document d'instruccions prèvies".

En concret, ERC proposa que en el cas de menors d'edat no emancipats que tinguin almenys 16 anys, "s'haurà d'escoltar les persones titulars de la potestat parental".

Mentrestant, en el cas dels menors d'edat no emancipats que tinguin entre 12 i 16 anys, ERC planteja que s'atorgui "el consentiment per representació en concurrència amb el consentiment informat del menor".

Amb aquestes esmenes, el grup parlamentari vol "garantir el dret a la prestació sobre l'accés universal al Sistema Nacional de Salut" i "el dret a la prestació als menors, en els termes establerts en la llei bàsica que regula l'autonomia del pacient i de drets i obligacions en matèria d'informació i documentació clínica".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés