Publicat 13/11/2019 15:27:54 +01:00CET

ERC s'abstindrà en el tràmit d'aprovació inicial dels pressupostos de Colau

El regidor d'ERC a Barcelona Ernest Maragall.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Diu que l'abstenció inicial no significa el suport en el tràmit definitiu

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona ha comunicat que s'abstindrà en la votació de l'aprovació inicial del projecte de pressupostos pel 2020 del Govern municipal liderat per Ada Colau, i que es durà a terme aquest dimecres a la tarda en una comissió extraordinària d'Economia i Hisenda.

En un comunicat, ERC ha lamentat que l'executiu municipal no ha facilitat tota la informació que caldria per treballar en la proposta, i ha afirmat que als comptes "els manca l'ambició progressista que seria exigible i que demana Barcelona en el moment actual".

"Necessitem uns pressupostos ambiciosos i una clara aposta per la inversió si volem afrontar els grans reptes de la ciutat i proveir amb qualitat i suficiència els serveis que la ciutadania reclama i mereix", i ha subratllat que ERC ha mostrat en tot moment voluntat per aprovar uns pressupostos.

DEMANA PROPOSTES REALS

En aquest sentit, han sol·licitat que es treballi de manera "urgent i amb tota la discreció exigible" per incloure propostes reals en la lluita contra la desigualtat social, posant l'habitatge, els serveis públics, el xoc climàtic i la seguretat i la convivència en primer plànol.

ERC ha destacat que la proposta per 2020 "no fa més que recuperar el nivell de despesa per cápita que en termes reals ja havia tingut, i manté encara un percentatge de despesa per sota dels quals seria desitjable", per la qual cosa ha insistit que l'abstenció en la tramitació inicial no significa que li doni suport en la definitiva.

"Volem deixar clar que només facilitem la tramitació inicial i que en cap cas estem predisposant el nostre vot en sentit afirmatiu de cara a l'aprovació definitiva. Que avui no podem propiciar ni garantir i que no es podrà aconseguir abans del 31 de desembre si no es donen els elements de forma i fons que avui no trobem", ha expressat.