Publicat 14/7/2020 13:24:48 +02:00CET

ERC retreu a Colau que pacti lloguers socials amb Apartur i els "asseguri el negoci"

La regidora d'Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, compareix en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esport de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

La regidora d'ERC a Barcelona, Eva Baró, ha retret aquest dimarts a la regidora d'Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, que el Govern municipal s'ofereixi a Apartur per pagar fins a 1.200 euros al mes pels pisos turístics que passin a lloguer social i els "asseguri el negoci".

Martín, que ha comparegut en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports a petició d'ERC per detallar la proposta, ha defensat que l'Ajuntament s'ha ofert a pagar "preus iguals o inferiors" als quals destina a allotjar famílies vulnerables en pensions.

"La intenció de la proposta no és cobrir despeses del sector turístic", ha insistit Martín, i Baró ha criticat que no s'hagi prioritzat la incorporació en el mercat de lloguer dels més de 7.000 pisos buits de la ciutat que són propietat de particulars.

A més, Baró ha advertit que l'arrendament municipal d'un apartament durant un any o any i mig podria constituir un frau de llei, perquè els lloguers de temporada --de menys de cinc anys-- no són compatibles amb l'ús residencial clàssic.

Els grups municipals de JxCat, Cs, el PP i BPC han demanat no criminalitzar els allotjaments turístics legals que agrupa Apartur, tot i que han recriminat al Govern municipal que "no consensuï" amb l'oposició les noves mesures d'habitatge abans de fer-les públiques.