Publicat 6/7/2020 14:27:20 +02:00CET

ERC reclama a Torra que no vinculi la data de les eleccions a enquestes o "refundacions d'espais"

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta
ERC

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha reclamat aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra, que no vinculi la convocatòria de les eleccions a "possibles enquestes o calendaris de refundacions d'un espai polític", en al·lusió a JxCat.

"Vincular les eleccions a possibles enquestes o refundacions d'espais seria tenir molt poca visió de país, i no és el que els catalans es mereixen", ha avisat en roda de premsa, que no ha volgut entrar en les tensions existents per reordenar l'espai de JxCat.

Per Vilalta, el que necessita el moviment independentista és "tenir els projectes ordenats i com més forts millor per avançar cap a l'horitzó de la república catalana", i per això ha apel·lat a preparar-se i a teixir una estratègia conjunta cap a aquest objectiu.

En espera que Torra anunciï la data de les eleccions, la portaveu republicana ha reiterat que el millor escenari possible seria que la consensués i pactés amb ERC.

"Respectarem la seva decisió, però insistim que seria bo poder-ho compartir i consensuar", ha destacat Vilalta, malgrat que ha afegit que ERC estarà preparada per concórrer a les eleccions quan es convoquin.