ERC reclama mesures disciplinàries contra el director de la Guàrdia Civil i el cap de la benemèrita a Catalunya

Publicat 10/10/2019 16:59:16CET
Dirigent de EH Bildu i ERC es reuneixen a Bilbao
EUROPA PRESS

MADRID, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

Esquerra Republicana ha reclamat al Ministeri de l'Interior, que dirigeix Fernando Grande-Marlaska, que adopti mesures disciplinàries contra els pronunciaments públics que ha fet aquest dimecres el director general de la Guàrdia Civil, Félix Vicente Azón, i el màxim responsable de l'institut armat a Catalunya, el general Pedro Garrido, durant la celebració de la patrona de l'institut armat a Sant Andreu de la Barca (Barcelona).

Félix Vicente Azón va assegurar que la Guàrdia Civil continuarà a Catalunya malgrat que el Parlament hagi aprovat a finals de setembre una resolució de Junts i ERC i hagi demanat la retirada del cos: "Continuarem treballant a Catalunya per tots els catalans", va dir.

Per la seva banda, el general Garrido va comentar que, "al marge del resultat de la sentència que emeti el Suprem" sobre el procés o "d'aquelles que en un futur puguin emetre altres tribunals sobre altres fets relacionats", el que importa és que la Guàrdia Civil ha contribuït "a la fonamentació d'aquesta resolució" amb "un treball de recerca objectiu, rigorós i exhaustiu".

Dirigents dels Mossos i de la Conselleria d'Interior se'n van anar de la celebració ofesos pel discurs de Garrido i l'endemà ERC i EH Bildu han unit esforços al Congrés per demanar explicacions al ministre de l'Interior en funcions.

En concret, en l'escrit que han registrat en la cambra baixa, recollit per Europa Press, totes dues formacions reclamen que Grande- Marlaska comparegui davant la Diputació Permanent del Congrés per
"donar explicacions de les mesures disciplinàries" que, en el seu judici, ha de prendre contra Azón i Garrido.