Publicat 25/12/2019 10:36:37 +01:00CET

ERC reclama a l'Advocacia de l'Estat la llibertat de Junqueras, una urgència "clamorosa"

Membres d'ERC com Ernest Maragall, Roger Torrent i Josep Costa participen en l'ofrena floral a la tomba de Francesc Macià, a Montjuïc (Barcelona) a 25 de desembre de 2019.
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 25 des. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha defensat aquest dimarts la llibertat del líder del partit, Oriol Junqueras: "És tan clamorosa la urgència, que esperem que la posició de l'Advocacia (de l'Estat) es produeixi en aquest sentit".

Ho ha dit en nom d'ERC en el cementiri barceloní de Montjuïc durant l'ofrena anual davant la tomba de l'expresident de la Generalitat Francesc Macià --que va morir el dia de Nadal de 1933--, acompanyat del president del Parlament, Roger Torrent, i dels consellers Teresa Jordà i Chakir El Homrani, entre d'altres.

"L'alliberament de Junqueras seria el normal, el natural. Hauria d'haver-se produït fa mesos; no només de Junqueras, sinó de tots els presos", ha afegit.

"PACIÈNCIA I DIÀLEG"

Maragall també s'ha referit a les negociacions postelectorals amb el PSOE sobre un nou Govern a la Moncloa, afirmant: "Paciència i diàleg. A veure fins a on arriba la voluntat de diàleg".

"S'està fent amb serietat i discreció. No tinc element per avançar cap data", ha dit.

I ha evocat Macià per dir que "la seva figura és una imatge de futur" i que hi ha molts motius pels quals ERC està compromesa amb la seva figura, inclosa l'aspiració de llibertat i de justícia.