ERC porta al proper Ple del Congrés una iniciativa per derogar els títols nobiliaris, propis de "l'Edat Mitjana"

Els diputats d'ERC al Congrés Joan Tardà i  Gabriel Rufián
EUROPA PRESS
Publicat 13/2/2018 18:09:17CET

MADRID, 13 Feb. (EUROPA PRESS) -

ERC portarà al proper Ple del Congrés una proposició de llei amb la qual pretén eliminar els títols nobiliaris, ja que els considera una "distinció classista" que va néixer a l'Edat Mitjana i és pròpia d'"etapes autoritàries".

En concret, la iniciativa d'ERC, recollida per Europa Press, reclama "realitzar les modificacions legals oportunes a fi que l'Estat no reconegui distincions i títols nobiliaris" i que aquesta reforma comporti tant "el no reconeixement dels vigents com el no atorgament de noves distincions i títols nobiliaris en el futur".

Els independentistes catalans expliquen que la distinció de títols nobiliaris va néixer "de privilegis establerts a l'Edat Mitjana" i va suposar la "legalització d'un sistema feudal, classista, en què per raons de naixement unes classes poderoses i ocioses vivien amb luxes a costa d'unes classes treballadores, explotades i submisses".

"LEGITIMATS I PERPETUATS" EN LA HISTORIA

ERC lamenta que aquests títols hagin estat "legitimats, perpetuats i ampliats per successives legislacions al llarg de la Història", i recorda que encara que la Segona República els va eliminar, el règim franquista els va tornar a recuperar.

"I l'Estat democràtic i de Dret actual no només ha reconegut la validesa dels títols nobiliaris i els seus mecanismes de successió, amb el consentiment del propi Tribunal Constitucional a l'empara de la legislació franquista vigent, sinó que els ha legitimat novament i ha creat nous títols nobiliaris, fins i tot successoris", critica.

En opinió d'ERC, l'Estat democràtic actual ha d'entroncar amb l'herència dels processos de democratització de 1812-20, 1873 i 1931, en detriment de l'herència de les etapes autoritàries, i en aquesta línia suprimir el reconeixement de les distincions classistes de la noblesa".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.