Publicat 14/5/2020 17:48:34 +02:00CET

ERC planteja desconfinar la taula de negociació en dues reunions amb el PSOE amb la presència d'Illa

(I-D) El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa Roca; el ministre de Foment en funcions, José Ábalos; la portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Llastra; el portaveu d'Esquerra Republicana (ERC) al Congrés, Gabriel Rufi
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Els socialistes volen recuperar el suport dels republicans després del seu 'no' a la pròrroga de l'estat d'alarma

MADRID, 14 maig (EUROPA PRESS) -

El grup negociador del PSOE i ERC han mantingut dues reunions en els últims dies, en les quals va estar el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Els socialistes volen recuperar el vot dels republicans catalans després de les dificultats que estan començant a tenir per prorrogar l'estat d'alarma. Però aquests han plantejat, a més de la cogovernança en la desescalada, el "desconfinament" de la taula de negociació sobre el conflicte a Catalunya.

Les trobades telemàtiques, segons les fonts de la negociació consultades per Europa Press, van ser propiciades pel PSOE després del vot en contra d'ERC en l'última pròrroga de l'estat d'alarma.

Ha estat present l'equip negociador al complet. Pel PSOE, la portaveu del Grup Socialista, Adriana Lastra, el ministre de Transports i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, i el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, l'autoritat en la gestió de la pandèmia del coronavirus.

Per ERC, a més del portaveu del Grup al Congrés, Gabriel Rufián, van estar presents la portaveu i secretària general adjunta del partit, Marta Vilalta i el diputat en el Parlament Josep María Jové.

Contador