Publicat 8/5/2019 18:39:28 +02:00CET

ERC no donarà suport a la designació d'Iceta com a senador

DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Critica la manera dels socialistes en plantejar Iceta per presidir el Senat

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha anunciat aquest dimecres que el seu partit no donarà suport a la Cambra catalana perquè designi senador el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

En declaracions als mitjans, ha criticat la manera del PSC de plantejar Iceta com a candidat a presidir el Senat, perquè assegura que ERC ho sap per la premsa: "Entenem que ja tenen els vots necessaris per tirar aquesta proposta endavant i que en aquests vots no compten els d'ERC".

Iceta només pot accedir a la condició de senador a través d'una designació del Parlament, perquè no es va presentar en les llistes del Senat de les últimes eleccions generals, per la qual cosa haurà de buscar els suports necessaris perquè la Cambra doni llum verda al fet que sigui senador per designació autonòmica.

Segons Sabrià, com el PSC no ha contactat ERC per plantejar la possibilitat de designar Iceta com a senador i comptar amb el suport dels republicans, entén que no esperen els vots d'ERC: "Si no, s'hauria plantejat d'una altra manera".

"Així no es fan les coses, no és manera de prendre decisions", ha recriminat, i ha afegit que han parlat amb el PSC després d'assabentar-se de la notícia a través de la premsa.

També ha recriminat que es "supeditin les institucions catalanes a les decisions que prengui el PSOE respecte als seus escons", i ha insinuat que tindran el suport de Cs.

POSSIBLE CONDICIÓ

Sabrià ha dit que és el PSOE qui ha de donar "respostes" si vol el suport d'ERC, i que una de les primeres votacions que es farà al Senat és el suplicatori dels presos independentistes elegits com a senadors o com a diputats al Congrés.

"Tombar aquest suplicatori suposaria la llibertat immediata i el final del judici. Ens agradaria molt saber quina serà la posició del PSOE en aquesta qüestió", ha advertit.

En ser preguntat per si això podria ser una condició per donar suport a la designació d'Iceta, Sabrià ha dit que és un "exemple excel·lent de les respostes que ha de donar el PSOE abans d'establir algun tipus de compromís".