Publicat 17/05/2021 22:23CET

ERC i Junts creen quatre equips de coordinació per evitar les divisions de l'última legislatura

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès (i) i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez (d) a la seva arribada als jardins del Palau Robert.
David Zorrakino - Europa Press

Preveuen un comitè per a situacions excepcionals i un cap de setmana de cimera cada semestre

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

L'acord de govern rubricat per ERC i Junts per a la propera legislatura inclou quatre equips de coordinació per mantenir una estratègia unida a Govern i Parlament, articular un discurs comú en públic i revisar el compliment del propi acord, així com un comitè per a situacions excepcionals i una cimera semestral en la qual es publicaran indicadors del grau de seguiment del pacte.

En aquest document, consultat per Europa Press, es recull la creació, en primer lloc, d'un Equip de Coordinació Parlamentària (ECP), amb reunions setmanals, que ha de fer el seguiment "del compliment en l'àmbit parlamentari" dels compromisos i pactes als que han arribat les dues formacions, així com fer propostes, suggeriments i acordar les qüestions del dia a dia parlamentari.

Hi participaran els presidents i portaveus dels grups parlamentaris, així com diputats, representants del Govern o càrrecs tècnics, segons el tema a tractar.

El segon espai acordat és l'Equip de Coordinació Governamental (ECG), que buscarà vigilar el compliment del pacte en el si del Govern i "garantir la bona entesa en totes les instàncies de l'administració".

Els seus sis membres --tres alts càrrecs del Govern per partit-- es reuniran cada setmana i hauran d'alertar de "possibles desacords amb l'objectiu d'evitar polèmiques i conflictes".

L'espai de Coordinació de Comunicació (CC) tindrà per objectiu "elaborar una estratègia i un únic relat comunicatiu i de les polítiques de difusió del Govern i garantir que siguin coneguts, integrats, adequats i desplegats per tots els seus membres".

El convocarà la Direcció General de Comunicació del Govern com a mínim una vegada per trimestre, a excepció de situacions de crisi de comunicació, i en formaran part el director general de Comunicació i els caps de comunicació de Presidència i Vicepresidència, a més de representants dels partits.

L'Equip de Seguiment de l'Acord (ESA) vetllarà quinzenalment pel grau de compliment de l'acord de Govern i resoldrà els conflictes interns en la interpretació dels seus termes.

Cada partit enviarà un membre del Govern del seu color polític, un del grup parlamentari i un de la formació, per a un total de sis membres.

COMITÈ EXCEPCIONAL I CIMERES SEMESTRALS

A més, s'ha creat un Comitè de Direcció Política que, de forma excepcional, busqui una "eventual revisió dels termes de l'Acord així com la gestió de les discrepàncies en la seva interpretació que no s'hagin resolt per part de l'ESA", format pels dos màxims responsables de cada soci de Govern.

Finalment, semestralment es farà una Reunió de Monitorització de l'Acord (RMA), amb un format intensiu de cap de setmana, amb la participació de l'Executiu en ple, els presidents i portaveus dels grups parlamentaris i dos representants de cada partit; els resultats de les RMA seran públics en forma d'indicadors del grau de compliment de l'acord "com a mecanisme de transparència i bon govern".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés