Publicat 29/10/2019 15:50:40CET

ERC guanyaria el 10N a Catalunya amb un resultat millor i la CUP entraria al Congrés

Celebració d'ERC durant la nit electoral del 28 d'abril
David Zorrakino/Europa Press - Archivo

PSC i comuns també milloren, mentre que JxCat i Cs empitjoren i Vox perd el seu escó

BARCELONA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

ERC guanyaria les eleccions generals del 10N a Catalunya amb 16 i 18 escons, amb una millora en els seus resultats del 28 d'abril, mentre que el PSC es mantindria segon i la CUP aconseguiria entrar al Congrés en la seva primera participació en uns comicis estatals, segons la macroenquesta electoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

L'enquesta s'ha elaborat amb les respostes de 1.759 persones, amb un marge d'error de 2,4, i es va fer entre el 21 de setembre i el 13 d'octubre, abans de la publicació de la sentència de l'1-O, per la qual cosa no reflecteix l'impacte de la sentència del Suprem ni les protestes i els aldarulls de les darreres setmanes.

El CIS situa ERC en primera posició amb una millora del seu resultat dels 15 escons en les generals del 28 d'abril fins als 16-18, i el PSC mantindria la segona plaça també amb un increment en els seus suports: de 12 a 13-14 diputats.

En tercer lloc repetirien els comuns, que incrementarien dels 7 diputats actuals al Congrés als 8-9, mentre que JxCat empitjoraria els seus resultats dels 7 escons a 4-6 en el 10N.

El partit que patiria un descens més notable seria Cs, que el 28 d'abril va obtenir 5 escons i es quedaria amb 2, tots dos a la província de Barcelona, una circumscripció en què el PP aconseguiria mantenir el seu únic diputat.

La principal novetat seria l'entrada de la CUP, que per primera vegada es presenta a unes generals, amb entre 1 o 2 diputats a Barcelona, i Vox perdria l'escó que va aconseguir l'abril.