Publicat 30/6/2020 13:35:23 +02:00CET

ERC exigeix al Govern central que publiqui el seu pla per a Nissan, derogui les reformes laborals i endureixi els ERO

MADRID, 30 juny (EUROPA PRESS) -

ERC ha reclamat al Govern central que publiqui el pla que ha presentat a l'aliança Nissan-Renault-Mitsubishi per assegurar la viabilitat de les plantes a Catalunya, que derogui en dos mesos les reformes laborals dels governs de Rajoy el 2012 i Zapatero el 2010 i que, en tan sol 15 dies, reformi l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors per posar fi als acomiadaments col·lectius a través d'ERO sense haver de comptar amb el permís de l'autoritat laboral.

En una proposició no de llei que ha registrat a la cambra baixa i que ha recollit Europa Press, ERC critica que possibilitar aquests acomiadaments sense comptar amb l'acord dels representants dels treballadors "va afeblir en gran mesura" la representació sindical, i va disparar els ERO no pactats un 567% els primers sis mesos del 2012, després que el Govern del PP aprovés la reforma.

"FLAGRANT FALTA DE RESPECTE I CONSIDERACIÓ" DE NISSAN

La iniciativa té origen en la decisió de Nissan de tancar i acomiadar tota la seva plantilla a Catalunya, que si es materialitza afectarà més de 3.000 ocupacions directes, i uns 20.000 indirectes.

ERC recorda que, després de conèixer els plans de l'empresa, el Govern espanyol "va dir públicament que treballava per evitar el tancament i que havien presentat un pla de viabilitat a la direcció". "No obstant això", lamenten els republicans independentistes, "aquest suposat pla no s'ha fet públic i se'n desconeix el contingut". Tampoc s'ha sabut de cap avanç en la negociació, ni de detalls sobre formes, terminis i condicions d'aquest conflicte, lamenta.

Així mateix, critiquen que l'anunci del tancament, a través d'un mitjà de comunicació japonès, no es traslladés prèviament ni als representants dels treballadors ni a les administracions, i que és una "flagrant i absoluta falta de respecte i consideració" que, a parer seu, té aquesta empresa amb el diàleg social.

Contador