Publicat 16/6/2020 12:44:31 +02:00CET

ERC exigeix canvis estructurals en els Mossos després d'una presumpta agressió racista

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

ERC ha condemnat aquest dimarts la presumpta agressió racista d'agents dels Mossos d'Esquadra en la localitat de Sant Feliu Sasserra (Barcelona) i exigeix a la Conselleria d'Interior de la Generalitat que dugui a terme canvis estructurals en el cos policial.

En un comunicat d'aquest dimarts, ERC considera que "el canvi de destinació --dels sis agents investigats-- anunciat és una mesura insuficient".

Els republicans han expressat que és "igualment inadmissible no haver pres cap mesura fins que els fets no es van fer públics", i fan una crida a evitar futures agressions racistes.

"Aquests comportaments són tan o més censurables a l'interior d'una policia democràtica com en el conjunt de la societat i cal denunciar-los i perseguir-los en totes les circumstàncies", ha afegit.

Per als republicans, la Conselleria d'Interior "no pot mostrar cap tipus de connivència amb els responsables d'aquests comportaments, independentment de les conseqüències penals que hagin d'afrontar en un futur".

I recorden que ja van mostrar la seva preocupació per la gestió del cas de l'inspector dels Mossos d'Esquadra Jordi Arasa --condemnat a dos anys i quatre mesos de presó per lesions durant el desallotjament dels indignats del 15M--: "La gestió dels comportaments racistes, xenòfobs o violents del cos ens exigeixen una reflexió que ha d'anar més enllà dels episodis individuals".

Contador