Publicat 25/5/2020 14:56:56 +02:00CET

ERC encara no ha decidit el seu vot sobre el suplicatori de Borràs i demana aclarir els fets

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa telemàtica.
EUROPA PRESS

Assegura que parla amb JxCat de "tot el que vindrà" i vol consensuar el futur electoral

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que el partit encara no ha decidit què votara en el suplicatori de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, sol·licitat pel Tribunal Suprem pel presumpte cas de prevaricació, frau i malversació quan era directora de la Institució dels Lletres Catalans (ILC), i ha demanat que la dirigent de JxCat aclareixi tots els fets.

En roda de premsa telemàtica, ha defensat la necessitat de "no tenir ni un bri de tolerància amb la corrupció", i ha insistit en la necessitat d'evitar qualsevol relació de l'independentisme amb la corrupció.

"No pot haver-hi cap ombra de dubte sobre presumptes delictes o fraus que es puguin haver fet. Estem convençuts que es donaran totes les explicacions necessàries", per la qual cosa demana a Borràs aclarir els fets, encara que creu que ella sempre ha tingut aquesta voluntat.

"Serem molt bel·ligerants amb que es puguin aclarir tots els fets", i ha afirmat que durant les properes setmanes ERC concretarà el seu vot sobre el suplicatori al Congrés.

Vilalta ha negat que aquest assumpte pugui afectar a la relació d'ERC amb JxCat, sobre la qual ha destacat que s'han reprès els contactes per superar les seves discrepàncies i que estan "parlant de tot per preparar tot el que vindrà".

En aquest sentit, la portaveu d'ERC ha apuntat que estan parlant amb JxCat de com afrontar els propers passos de la pandèmia i de la reconstrucció després del coronavirus, i ha dit que els republicans també volen consensuar "el calendari electoral que haurà de venir en els propers mesos".

JORDI SÀNCHEZ

Preguntada per la polèmica entre l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i la Conselleria de Justícia de la Generalitat, Vilalta ha reconegut que hi ha hagut un "error" en el trasllat de la informació i espera que no es torni a repetir-se.

Creu que el Departament ja ha donat les "explicacions pertinents" i ha defensat que les decisions de les juntes de tractament de cada presó s'han de respectar.