ERC demana rebutjar la suspensió del TC en la resolució de resposta a la sentència

Publicat 25/11/2019 12:43:01CET
El portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya Sergi Sabrià ofereix una roda de premsa després de la segona part del debat de política general al Parlament, 26 de setembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

ERC ha presentat aquest dilluns diverses esmenes a la proposta de resolució conjunta de JxCat, ERC i la CUP que ha de servir com una resposta a la sentència de l'1-O al Parlament, en què demana rebutjar la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) d'un punt que reiterava la defensa de l'autodeterminació.

Les esmenes, recollides per Europa Press, arriben després que la setmana passada JxCat i la CUP presentessin les seves pel seu compte, cosa que va provocar les crítiques dels republicans perquè acusen JxCat i els cupaires de "moviments individuals i partidistes".

Fonts del partit han reiterat que la seva voluntat era presentar esmenes conjuntament amb JxCat i la CUP després de la suspensió del TC per "mantenir el consens inicial".

No obstant això, després que tots dos partits presentessin les seves pel seu compte, els republicans han decidit presentar en solitari les seves esmenes amb l'objectiu "d'impulsar una transacció conjunta".

La primera esmena d'addició rebutja la suspensió del TC de part del punt 11 de la resolució, que reiterava la defensa de l'autodeterminació i la reprovació de la Monarquia, i considera que "la referida actuació del TC és contrària als drets fonamentals de llibertat d'expressió, llibertat ideològica i participació política".

En la segona, busca que el Parlament doni suport i se solidaritzi amb el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres de la Mesa investigats per la Fiscalia "per haver defensat el dret a la representació política dels diputats i les diputades".

Finalment, ERC planteja que "la persecució judicial de la Mesa del Parlament constitueix una greu vulneració de l'autonomia parlamentària i de la inviolabilitat dels diputats i les diputades".