Publicat 2/9/2019 14:32:10 +02:00CET

ERC demana a Pedro Sánchez que deixi la "calculadora electoral" i desbloquegi la investidura

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha demanat al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, que deixi "de tenir la calculadora electoral a la mà" i prengui decisions per desbloquejar la investidura.

En roda de premsa, ha afirmat que ara mateix qui ha de decidir què fer és Sánchez: "Ni ell sap què farà. Ens fa estar a tots instal·lats en aquesta incertesa", i li ha exigit que s'aclareixi i faci política.

Segons ella, Sánchez està pendent dels càlculs electorals des que va arribar a La Moncloa, i considera que també ho està utilitzant en la situació a Catalunya, per la qual cosa l'ha desafiat a fer política.

"Que posi eines polítiques sobre la taula i no la calculadora electoral: afrontar els reptes, la complexitat i també afrontar el diàleg i la negociació en el conflicte polític que vivim a Catalunya", ha afegit.

ADA COLAU

Sobre que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi acusat la Generalitat d'abandonar la seguretat a la ciutat, Vilalta ha criticat que "qui està liderant l'Ajuntament no és Ada Colau, sinó els seus socis" del PSC.

Així, li ha demanat que afronti la seguretat a Barcelona des d'una perspectiva global tenint en compte les desigualtats socials i que prengui el lideratge del consistori en aquesta matèria per no deixar-la en mans del PSC.