ERC demana més mediació i recursos a la mesa d'emergència contra desnonaments a Barcelona

Publicat 10/10/2019 16:31:50CET
La regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Eva Baró.
ERC - Archivo

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

La regidora d'ERC a Barcelona Eva Baró ha proposat apostar més per la mediació i un augment dels recursos destinats a la mesa d'emergència habitacional contra els desnonaments a Barcelona, ha informat aquest dijous el grup municipal en un comunicat.

Demana treballar per mobilitzar 500 pisos dels més de 10.000 buits que hi ha a la ciutat per a les famílies en llista d'espera d'alternativa habitacional, així com potenciar les Oficines d'Habitatge per "prevenir" que siguin els veïns els que mirin d'impedir desnonaments.

"Bona part de la solució passa per accentuar i treballar la mediació ininterrompuda entre les unitats familiars i el propietari fins que no s'arribi a algun tipus d'acord", ha assenyalat Baró en un vídeo distribuït pels republicans.

També ha defensat incrementar la partida pressupostària destinada a les Oficines d'Habitatge municipals, un servei que considera "indispensable", i creu que els professionals que hi treballen ho fan en una situació de col·lapse i precarietat.

Així mateix, la regidora ha demanat al Govern municipal que prengui la iniciativa i el lideratge i que "per una vegada no faci el que acostuma a fer en aquestes situacions: acusar les altres administracions i treure's de sobre les responsabilitats".