ERC demana donar un marge de confiança a Delgado i reclama una Fiscalia "decent i justa"

Publicat 15/1/2020 13:25:27CET
El portaveu d'Esquerra Republicana (ERC), Gabriel Rufián, atén els mitjans de comuniació
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 15 gen. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'Esquerra Republicana (ERC) al Congrés, Gabriel Rufián, ha demanat donar a Dolores Delgado un marge de confiança com a nova responsable de la Fiscalia General de l'Estat i ha desitjat que la representació del ministeri públic sigui "decent i justa", cosa que, segons ell, no ho ha estat fins ara amb l'independentisme.

En declaracions al Congrés dels Diputats, Rufián ha dit que, "més enllà dels mecanismes, els 'tempos' i el nom" que ha triat el Govern central, no s'hauria de "jutjar ningú abans que comenci a exercir".

A parer seu, el que hauria de passar és que la Fiscalia "sigui justa i decent" perquè en relació amb la situació política de Catalunya, Rufián sosté que ha estat "desaforada", ha "fet política" i ha mantingut "plantejaments terribles".

"PREPARATS PER AL PITJOR"

En tot cas, ha dit que està a l'expectativa. "Com en tot allò que fa referència al PSOE, n'esperem el millor, però estem preparats per al pitjor", ha comentat.

Quant al canvi de posició de Pablo Iglesias, que ara avala el nomenament, Rufián ha dit que "entén" el líder de Podem, perquè ara és vicepresident del Govern d'Espanya i ha recordat que la política és saber "cavalcar" les "contradiccions".

Contador