Publicat 30/4/2019 17:51:21 +02:00CET

ERC demana la dimissió d'Eva Parera com a consellera del CAC pel seu suport a Cs

La Fiscalia porta al jutjat dues denúncies del CAC sobre continguts homfobs i masclistes en Internet
CAC - Archivo

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

ERC ha presentat una proposta de resolució al Parlament que demana la dimissió "immediata" d'Eva Parera com a consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) pel seu suport a Cs.

La iniciativa, a la qual ha tingut accés Europa Press, s'ha presentat en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i també demana reprovar Parera perqu "durant els darrers mesos ha vulnerat de manera reiterada els requisits exigits per la llei per desenvolupar aquest crrec així com el codi tic i de conducta" del CAC.

En l'exposició de motius, ERC recorda que la llei del CAC estableix que els membres d'aquest rgan tenen dedicació exclusiva, "que han d'actuar amb plena independncia" i no poden tenir cap tipus d'inters en la indústria audiovisual i els mitjans de comunicació.

Els republicans creuen que Parera ha vulnerat la "necessitat d'independncia i neutralitat" per exercir el seu crrec en el CAC en formar part de la candidatura de Barcelona pel Canvi-Cs a l'Ajuntament de Barcelona liderada per Manuel Valls.

Assenyalen que l'exdirigent d'Unió i integrant d'Units per Avanar va participar el desembre del 2018 en un acte de Valls, i que al mar es va anunciar que seria la número quatre de la candidatura.

A més, apunten que el 27 de mar Parera va ser designada "portaveu de la candidatura, convertint-se en la cara i la veu d'aquest projecte polític, i va tenir un destacat paper en relació amb els mitjans de comunicació i actes públics".

Així mateix, critiquen que durant aquests mesos ha fet entrevistes a alguns mitjans de comunicació, "malgrat que per la seva responsabilitat com a consellera ha de fiscalitzar-los".

"De la mateixa manera, hem pogut veure, llegir i sentir diverses declaracions de la senyora Eva Parera atacant altres projectes polítics mentre que, justament, per la seva responsabilitat ha de garantir el pluralisme i la neutralitat política en l'mbit audiovisual", afegeix.