Publicat 27/1/2020 11:04:30 +01:00CET

ERC demana consensuar amb els partits independentistes una solució en defensa de Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu
Pau Venteo - Europa Press

Veu blindat el càrrec de president de Torra però vol que "també pugui votar"

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

ERC ha demanat aquest dilluns a les formacions independentistes consensuar una solució per defensar el president de la Generalitat, Quim Torra, i per protegir la institució i garantir la seguretat jurídica i preservar la validesa i eficàcia de les decisions que s'aproven al Parlament.

Així ho ha manifestat en un comunicat després que el secretari general del Parlament, Xavier Muro, hagi ordenat als serveis jurídics de la cambra que duguin a terme els tràmits necessaris per fer efectiva la pèrdua de la condició de diputat de Torra.

ERC, que es reunirà per analitzar l'escenari actual després de la decisió de Muro, ha cridat a revertir tan aviat com sigui possible la situació de Torra després de les decisions del Tribunal Suprem (TS) i de la Junta Electoral Central (JEC).

"Ens trobem davant d'un altre atac judicial del TS i la JEC que pretén tombar el president de la Generalitat de manera il·legal i cal combatre-ho amb tota la fermesa. Ens volen dividits i hem de ser-ne conscients", subratllen els republicans.

Des d'ERC, creuen que el president de la Generalitat està blindat però demanen treballar "perquè també pugui votar" i per protegir la institució.