Publicat 3/10/2019 15:27:06 +02:00CET

ERC demana que Calvo expliqui per què la Generalitat valenciana ha de comunicar-se en castellà amb Catalunya i Balears

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, en l'acte de clausura de l'aniversari dels 130 anys de la UGT a Madrid (Espanya).
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 3 oct. (EUROPA PRESS) -

ERC vol que la vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo, comparegui al Congrés per explicar per què l'Advocacia de l'Estat considera que la Generalitat Valenciana ha de comunicar-se en castellà amb les administracions de Catalunya i Balears i no en la "llengua compartida" entre les tres comunitats.

Els independentistes catalans han registrat una petició conjunta amb Bildu per exigir que Calvo doni explicacions sobre aquest assumpte davant la Diputació Permanent del Congrés, l'únic òrgan de la cambra que està actiu després de la dissolució de les Corts.

En concret, tots dos partits han unit els seus vots per exigir que la número dos del Govern informi sobre un escrit de l'Advocacia de l'Estat en el qual defensa que la Generalitat Valenciana utilitzi el castellà per a les comunicacions amb Catalunya i Balears "perquè l'Estatut del País Valencià es refereix a la llengua compartida com 'valencià'", mentre que els estatuts de les altres dues comunitats utilitzen el terme "català".

Aquesta ordre de l'Advocacia de l'Estat, segons ERC, nega "la unitat de la llengua" i s'oposa "al consens social i acadèmic" sobre aquesta qüestió. Per això, volen que Calvo comparegui al Congrés per conèixer l'opinió del Govern central.