ERC crida l'independentisme a recuperar consensos: "No va de retrets ni de posar-se medalles"

Publicat 21/10/2019 15:40:26CET
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha defensat aquest dilluns que l'independentisme recuperi consensos, que passen per l'exercici de l'autodeterminació i la defensa dels condemnats, els drets i llibertats: "Això no va de retrets ni de posar-se medalles. Va de guanyar davant l'Estat".

Ha demanat evitar fer retrets i partidisme i apostar per treballar per recuperar i enfortir aquests consensos: "No pot ser que per qüestions mínimes o per minúcies això no vagi endavant", ha dit en roda de premsa preguntada sobre la relació entre ERC i JxCat, que formen el Govern presidit per Quim Torra.

"No és moment de retrets i de parlar perquè hi hagi hagut deslleialtats si n'hi ha hagut. És l'hora d'unir-se més que mai" i de continuar construint la unitat estratègica, ha dit Vilalta, que ha garantit que ERC està disposada a posar de la seva part des de tots els àmbits.

"Sabem que és complicat i que moltes vegades no hem estat a l'alçada, però ara més que mai hem de ser aquest baluard davant l'Estat" i fer pinya en el que ha descrit com una aliança antirrepresiva, perquè creu que es vol eliminar l'independentisme mitjançant una operació d'estat i guerra bruta.

RESPOSTA DEL PARLAMENT I ELECTES

Ha assegurat que treballen perquè el Parlament aprovi una proposta de resolució que evidenciï aquesta capacitat d'aconseguir acords de les formacions independentistes i sobiranistes: "Això passa per continuar treballant la resposta al Parlament, com no hem deixat de treballar, tot i que arribi més tard del que hauríem volgut".

Preguntada per la convocatòria de la CUP de càrrecs electes prevista a la tarda d'aquest mateix dilluns, ha dit que ERC l'hauria fet d'una altra manera, perquè diversos actors fa temps que treballen en una trobada d'electes per empoderar-los i donar una resposta institucional que interpel·li l'Estat, cosa que assegura que passarà aquests dies.