ERC creu que l'independentisme necessita més suport a les urnes per forçar un referèndum

Publicat 25/9/2019 19:01:33CET
El presidente d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha sostingut que l'independentisme necessita més suport a les urnes per aconseguir l'aval internacional que obligui l'Estat a acceptar un referèndum.

"Hem de ser més forts, hem de ser més per guanyar. Superar el 50% no serà suficient, però és necessari per avançar, per aconseguir el reconeixement internacional, i per forçar l'Estat a negociar l'exercici de l'autodeterminació", ha dit durant la seva intervenció al Debat de Política General.

"La resposta a la sentència ha d'obligar l'Estat a seure i negociar la solució que ha de passar pel dret a l'autodeterminació", perquè, segons Sabria, la majoria de l'independentisme considera que els catalans hauran de tornar a passar per les urnes per confirmar la voluntat del poble.

També ha dit que aquest canvi d'etapa que assegura que es donarà amb la resposta a la sentència de l'1-O ha de treballar en la línia d'enfortir les institucions i de mantenir la negociació institucional que, al seu judici, no està renyida amb la mobilització i la desobediència civil.

Sabrià ha apostat per ampliar el suport al projecte independentista i teixir aliances amb els autodeterministes no independentistes que "volen acabar amb el règim", i explicar quin tipus de republica volen construir per demostrar-los que aquesta permetrà a tothom estar més a prop dels seus objectius.