Publicat 6/4/2020 18:20:49 +02:00CET

ERC crea un grup de treball per a la "reconstrucció del país" després de la pandèmia

Reunió de l'Executiva d'ERC sobre la investidura, amb Pere Aragonès, Marta Vilalta i  Gabriel Rufián a Barcelona, el 20 de desembre de 2019.
EUROPA PRESS - Archivo

   BARCELONA, 6 abr. (EUROPA PRESS) -

   ERC ha creat un grup de treball per començar a treballar en la "reconstrucció del país" una vegada s'hagi superat la crisi sanitària del coronavirus, analitzar els escenaris que s'obriran i proposar accions concretes que vagin més enllà de la resposta immediata a les urgències que es plantegin.

   En un comunicat aquest dilluns, ha explicat que aquest grup està format pel líder d'ERC, Oriol Junqueras; la secretària general, Marta Rovira; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la secretària general adjunta i portaveu de la formació, Marta Vilalta; el diputat Josep Maria Jové; l'exconseller Raül Romeva, i altres membres del partit, com Agnès Rotger, Cristina Gómez, Joan Manuel Tresserras, Lluís Pérez, Pau Morales i Sara Bailac.

   Els republicans consideren que amb el coronavirus s'ha demostrat "que el sistema s'ha vist superat i quan acabi res tornarà a ser igual", i vaticinen un escenari pitjor que en la crisi financera de 2008, ja que creuen que hi haurà retallades de drets, austeritat, recentralización del poder, autoritarisme i populisme.

   Per això, plantegen abordar aquesta nova etapa basant-se en tres principis: "llibertat republicana" per recuperar i enfortir els poders democràtics; seguretat humana per oferir protecció a tota la ciutadania davant amenaces socials, econòmiques i mediambientals, i prosperitat compartida per apostar pels sectors econòmics que generin riquesa per al conjunt de la societat, segons ells.

   ERC ha insistit que la crisi no la pot pagar la ciutadania i ha defensat la necessitat de treballar "per construir la Catalunya del ben comú, una societat més lliure, segura i pròspera".