Publicat 14/6/2019 13:04:24 +02:00CET

ERC considera un "cop a la democràcia" que el TS no permeti a Junqueras jurar com a eurodiputat

ERC veu un "cop a la democràcia" que el TS no permeti a Junqueras jurar com a eurodiputat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha criticat aquest divendres que el Tribunal Suprem (TS) hagi denegat el permís perquè el líder republicà, Oriol Junqueras, pugui sortir de la presó per jurar el seu càrrec d'eurodiputat: "És un altre cop a la democràcia".

"Se salten els resultats electorals, juguen amb el vot de moltíssims ciutadans. Ja no ens sorprèn res", ha afirmat en declaracions als mitjans, en les quals ha avisat que l'independentisme no desapareixerà i que continuarà presentant-se a les eleccions.

Sabrià ha anunciat que presentaran un recurs de súplica davant del Tribunal Suprem i ha obert la porta a portar aquesta qüestió a instàncies europees.

Sobre que el Suprem no hagi permès a Junqueras jurar el seu càrrec d'eurodiputat però sí que li permetés recollir l'acta al Congrés, ha sostingut que es deu a la "por" al fet que el líder d'ERC tingui immunitat.

"Aquesta decisió absolutament inexplicable, que es gestiona de manera diferent al que va passar al Congrés, probablement es deu al pànic que els genera la immunitat que suposa l'acta d'eurodiputat", ha conclòs.