Publicat 4/4/2019 18:00:18 +02:00CET

ERC començarà campanya al municipi de Junqueras i el lema serà 'Va de llibertat'

28A.- ERC Comenar Campanya En El Municipi De Junqueras I El Lema Ser 'Va De L
EUROPA PRESS

El pressupost de campanya supera els 1,6 milions i vol fer actes a diferents presons

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

ERC ha explicat aquest dijous les línies mestres de la seva campanya de les eleccions generals, que comenar a Sant Vicen dels Horts (Barcelona), el municipi del president del partit, Oriol Junqueras, qui va ser el seu alcalde del 2011 a 2015.

A més, la campanya comenar la mitjanit de l'11 al 12 d'abril, i l'11 és el dia en qu Junqueras --en presó preventiva des del 2 de novembre del 2017 per la causa del procés sobiranista-- compleix 50 anys.

En declaracions als periodistes, el líder d'ERC alParlament, Sergi Sabri, ha anunciat que el seu lema de campanya és 'Va de llibertat', amb el qual volen explicar que les generals "no són unes eleccions normals", perqu hi han presos sobiranistes i dirigents a l'estranger.

Amb aquest lema, els republicans volen criticar "la repressió" de l'Estat cap a Catalunya, i també plantejar les eleccions com un plebiscit sobre la democrcia entre els partidaris sobre que els presos siguin alliberats i sobre la independncia, i dels que no.

"La llibertat és la defensa de la república, és la defensa de la independncia. Creiem que la independncia és l'oportunitat per a una vida millor. Hi ha una situació de regressió de drets polítics i drets socials que no es pot mantenir", ha concls.

El lema 'Va de llibertat' apareix en els cartells tant en la part superior com a la central esquinant la cara dels candidats, amb el que es vol denunciar tota la "censura" que implica que alguns estiguin a la presó i no puguin fer campanya.

ACTES EN PRESONS

ERC ha demanat tant a les Institucions Penitenciries de l'Estat com a la Conselleria de Justícia de la Generalitat poder fer actes a les presons en qu estan els presos sobiranistes actualment o on van estar mentre van estar empresonats a Catalunya.

Sabri ha explicat que confien poder tenir "una resposta positiva en les properes hores" i d'aquesta manera que part de la seva campanya parteixi i es desenvolupi als centres penitenciaris de la Comunitat de Madrid i de Catalunya relacionats amb els presos.

PROTAGONISTES

El cap de llista al Congrés és Oriol Junqueras i al Senat Raül Romeva, i la seva situació de presó preventiva complica la seva participació en la campanya, per ERC ha recordat que ha demanat la seva llibertat provisional perqu puguin participar en ella.

A més, tindran protagonisme les principals cares conegudes de la candidatura, com Gabriel Rufián, Carolina Telechea, Gerard Gómez del Moral, Joan Capdevila i Montse Bassa --germana de l'exconsellera a la presó Dolors Bassa--, per també altres figures del partit republic que no estan en les llistes.

Així, hi haur mítings amb el vicepresident del Govern i número tres d'ERC, Pere Aragons; el president del Parlament, Roger Torrent, i el candidat d'ERC a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, per anar guanyant visibilitat de cara als comicis locals del maig.

ERC es presenta a les generals en aliana electoral amb Sobiranistes --una escissió dels comuns, el partit d'Ada Colau-- i també s'espera la participació de membres com Joan Josep Nuet, que est en la llista al Congrés, i Elisenda Alamany, que est en la llista d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona.

RECURSOS I CIUTATS

ERC dedicar a aquesta campanya un pressupost de 1.649.550 euros, dels quals 850.000 són per a l'enviament de la propaganda electoral, una xifra una mica superior a la campanya de les generals de juny del 2016, quan va gastar 1,5 milions, 800.000 d'ells per a l'enviament electoral.

ERC celebrar el seu acte central de campanya a Barcelona el 14 d'abril, en l'efemride de la proclamació la II República a Espanya i la república catalana a Catalunya --declarada llavors per Francesc Maci-- i ser a l'Estació del Nord.

També ha triat altres ciutats per fer mítings com Granollers, Sabadell, Sitges, Mataró (Barcelona), Amposta, Reus, Cambrils (Tarragona), Girona i Lleida, i tancar campanya a Badalona (Barcelona), la quarta ciutat de Catalunya.