Publicat 23/2/2014 14:03:16 +01:00CET

ERC censurarà la "propaganda" contra la consulta en el Debat sobre l'estat de la Nació

Alfred Bosch (ERC)
EUROPA PRESS

MADRID, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, utilitzarà el seu duel amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, al Debat sobre l'estat de la Nació, per fer un al·legat a favor de la consulta sobiranista i censurar la "propaganda" governamental sobre aquest i altres assumptes.

Així ho ha avançat a Europa Press el mateix Bosch, qui ha avisat que pensa parlar "clar" a Rajoy perquè, donat el poc temps del qual disposen els diferents portaveus del Grup Mixt, ha d'anar al gra.

El portaveu dels independentistes tornarà a defensar el dret dels catalans a decidir el seu futur, insistint que votar mai pot ser "il·legal" i advertint al Govern espanyol que la seva actitud obstruccionista, lluny de frenar les ànsies de votar dels catalans, més aviat les augmenta.

Tal com va fer a l'anterior edició del debat de política general, aquest any Esquerra també té previst registrar una proposta de resolució defensant la convocatòria de la consulta per part de la Generalitat.

ELS "MANTRES" NO COLEN

A més, denunciarà que després de dos anys de Govern Popular la situació del país segueix sent "catastròfica" i que les "polítiques de retallades" que s'apliquen des de Moncloa no funcionen malgrat la "propaganda" i el "mantra" de Rajoy "tot i a estar millor ara que quan ell va arribar" a la presidència.

"En aquest temps la situació no només no ha millorat, sinó que ha augmentat la desigualtat i s'ha creat més atur i s'ha retallat en tots els serveis bàsics", sosté el portaveu parlamentari d'ERC.

Segons la seva opinió, aquesta deriva ni tan sols podria frenar-se amb una crisi de govern que no seria més que "un maquillatge", sinó que cal un "verdader canvi de rumb". "El que cal és desallotjar al Govern espanyol del PP", conclou.

Els independentistes tenen quota per registrar tres propostes de resolució i, a més de la relativa a la consulta, sotmetran a votació un text de contingut socioeconòmic i un tercer de caràcter polític.