Actualitzat 29/11/2015 10:23:06 +00:00 CET

ERC buscarà la victòria apel·lant al suport del votant de la CUP: "Són dels nostres"

Gabriel Rufián (ERC)
ERC

Rufián reivindica la CUP i l'insta a "prémer el botó" al Parlament per investir Mas

   BARCELONA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El candidat d'ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha afirmat aquest diumenge que el seu partit buscarà el suport dels votants que van confiar en la CUP a les eleccions autonòmiques i que a les generals no poden repetir el seu vot perquè els anticapitalistes no s'hi  presenten: "Són dels nostres".

   "Necessitarem interpel·lar el seu electorat: necessitem un front comú --sobiranista-- al Congrés i, si és des de l'esquerra, moltíssim millor. Per això els necessitem", ha esgrimit el candidat, que és independent --no té el carnet d'ERC--, en una entrevista d'Europa Press.

   Rufián es reivindica proper a la ideologia de la CUP i també recorda el perfil ideològic esquerrà del número dos de la seva llista, Joan Tardà: "Em consta que molta gent que en un moment donat és propera a la CUP no té cap problema que el seu representant al Congrés dels Diputats sigui Joan Tardà".

   El republicà ha argumentat que interpel·laran el votant de la CUP perquè el sobiranisme ha d'acudir al Congrés per defensar el resultat de les eleccions catalanes del 27 de setembre: "No forma part d'una estratègia especial, ens surt de manera molt natural. Són dels nostres".

   ERC aspira a la victòria de les generals a Catalunya després d'haver guanyat les eleccions europees el 2014 presentant-se amb les seves sigles i les catalanes del setembre passat amb la coalició de JxSí, i ara buscarà seduir els més de 330.000 votants que van confiar en la CUP fa dos mesos.

   Rufián ha recalcat que valora molt positivament el paper que van jugar al Parlament els tres diputats de la CUP en l'anterior legislatura, i destaca en especial el cèlebre episodi de la sabatilla entre David Fernández i l'exvicepresident del Govern i expresident de Bankia Rodrigo Rato.

   "Quan agafa la sabatilla i li diu gàngster a un gàngster canvia en certa manera la història del parlamentarisme català. I es va quedar curt encara. Intentar reivindicar tot això. Tant de bo algun d'ells assisteixi a algun dels nostres actes", ha explicat el candidat republicà.

INVESTIDURA

   El candidat d'ERC confia que JxSí i la CUP arribaran a un acord per començar la legislatura a Catalunya i investir un altre cop Artur Mas com a president, i ha desitjat que sigui abans de començar la campanya del 20D: "Per a nosaltres no hi ha pla 'b', no hi ha alternativa".

   "Sense voler pressionar-los en excés i des de l'afecte i la proximitat ideològica: que entenguin que el moment és aquí i és ara. La gent es mereix un acord. Jo, si estigués al Parlament, sense haver votat en la meva vida el senyor Mas i des d'una distància ideològica enorme, premeria aquest botó", ha exposat.

   Rufián assegura que una victòria d'ERC el 20D donaria un fermesa tremenda al procés i admet que als republicans també els convé un bon resultat de CDC, que es presenta amb les sigles de Democràcia i Llibertat: "Qui digui que es pot construir aquest país sense el que ells representen o menteix o no coneix el que té davant".

ÀREA METROPOLITANA

   La victòria de les eleccions generals a Catalunya també es jugarà a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i ERC dedicarà especial atenció a aquesta zona amb un Rufián que és de Santa Coloma de Gramenet i viu a Sabadell i amb un Tardà que és de Cornellà de Llobregat.

   "No ho fem per tacticisme, forma part del nostre ADN. Som d'allà, venim d'allà, és la nostra gent i són els nostres barris.(...) M'agrada anar a Vic però jo sóc de l'àrea metropolitana i considero que allà s'hi ha anat poc i s'ha parlat poc amb aquesta gent", ha esgrimit.

   També ha demanat no caure en un to paternalista amb els habitants d'aquesta zona: "Ens pregunten: Què et diuen a l'Hospitalet o a Santa Coloma? Doncs el mateix que a les Corts o a l'Eixample. Ens costa molt més omplir una sala en segons quins barris de la zona alta de Barcelona que a Bellvitge o a Fondo".

   Rufián ha conclòs que la gent del cinturó metropolità pot sumar-se al sobiranisme perquè té sensibilitat progressista i aposta per la regeneració: "La gent no menja pàtria, no menja banderes. Això no va de canviar una bandera per una altra, va de recuperar aquella república que ja ens van robar una vegada".