Publicat 7/8/2020 18:53:18 +02:00CET

ERC busca que el Parlament reclami la retirada del títol d'emèrit a Joan Carles I

BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

ERC ha presentat aquest divendres una proposta de resolució al Parlament que busca que la Cambra catalana reclami al Govern central la retirada del títol d'emèrit a Juan Carlos I.

La iniciativa, recollida per Europa Press, es votarà al ple extraordinari sobre la monarquia aquest mateix divendres a la nit i també insta l'Executiu central a "establir les eines necessàries per fiscalitzar els comptes i activitats de la Casa Reial".

La proposta d'ERC planteja que el Govern exigeixi al Govern les "explicacions oportunes per aclarir el paper que ha tingut en la fugida del Rei emèrit", i que impulsi les mesures necessàries per suprimir l'aforament de Joan Carles I.

A més, planteja que el Parlament consideri que la complicitat del Govern central "amb la fugida del Rei emèrit és un escàndol democràtic, i que un Govern que es reivindica progressista hauria de vetllar perquè totes les persones sospitoses de corrupció responguin als tribunals, en lloc de cooperar perquè eludeixin l'acció de la justícia".

Així mateix, insta la Conselleria d'Interior a evitar "qualsevol col·laboració activa en dispositius de repressió de manifestants i protestes amb l'excusa d'una suposada protecció de la família reial", i reclama al Parlament tornar a defensar el dret a l'autodeterminació.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus