Actualitzat 12/5/2020 11:53:19 +00:00 CET

ERC, Badalona en Comú Podem i JxCat lamenten que no hi hagi acord per investir un alcalde alternatiu

Ple d'investidura de Badalona en el BCIN.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BADALONA (BARCELONA), 12 maig (EUROPA PRESS) -

Els grups municipals d'ERC, Badalona en Comú Podem i JxCat han lamentat aquest dimarts que no s'hagi arribat a un acord per evitar que el popular Xavier García Albiol sigui l'alcalde de la ciutat i poder consensuar un candidat alternatiu.

Ho han dit els representants dels grups municipals en el ple d'investidura després de la renúncia de l'exalcalde Álex Pastor, que ha començat sense acord entre el PSC i Guanyem, a qui el PSC havia proposat dividir-se l'Alcaldia fins al final del mandat, però no han assolit cap acord per discrepàncies en la durada d'aquest repartiment.

El portaveu municipal d'ERC, Alex Montornès, ha manifestat decepció amb la candidata de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, després de no que no hagi estat possible arribar a un acord amb els 16 regidors de les forces d'esquerres: "La imatge que hem donat a la ciutadania és nefasta".

"ERC ha confiat en vostè sempre, que representaria un projecte alternatiu al d'Albiol, em sento molt decebut", ha apuntat i l'ha instada a fer un recés per evitar que les polítiques del PP arribin a l'Alcaldia.

Qui ha estat alcaldessa accidental i líder de Badalona en Comú Podem, Aïda Llauradó, ha lamentat que no s'hagi aconseguit un acord, i creu que ha estat per irresponsabilitat d'alguns grups municipals: "És un error històric i un suïcidi polític dels companys de Guanyem".

"I és una vergonya no assolir un acord de sis mesos d'Alcaldia. Qui es reivindicava com la nova política ens ha servit en safata un altre govern del PP", ha dit en referència a Guanyem i Sabater, a qui el PSC li havia ofert repartir l'Alcaldia durant un any i mig cada formació.

El portaveu de JxCat a Badalona, David Torrents, ha manifestat el seu vot favorable a la candidata de Guanyem Badalona a l'Alcaldia, Dolors Sabater, tot i que ha lamentat que finalment les forces d'esquerres no hagin arribat a un acord de govern: "Hem estat a punt de tenir el millor govern que hagi pogut tenir aquesta ciutat els últims anys".

Ha demanat a Sabater un recés i li ha recordat que en les passades legislatures, Xavier García Albiol (PP), l'ara candidata de Guayem Badalona Dolors Sabater, l'exalcalde Álex Pastor (PSC) i l'alcaldessa accidental Aïda Llauradó (Badalona en Comú) han governat en minoria, i que "li cau la cara de vergonya perquè en política s'han de defensar els drets dels ciutadans".

Contador