Publicat 10/5/2020 15:00:34 +02:00CET

ERC de Badalona (Barcelona) demana a PSC i Guanyem un acord abans d' "aprofundir" en pactes

BARCELONA, 10 maig (EUROPA PRESS) -

ERC de Badalona (Barcelona) veu necessari que PSC i a Guanyem que arribin a un acord "abans d'aprofundir en aspectes com la composició del govern" municipal, en el marc de les negociacions per escollir al nou alcalde després de la dimissió del socialista Álex Pastor.

En un comunicat aquest diumenge, han lamentat que "a poques hores per al ple d'investidura el debat es redueixi a una qüestió de noms i àrees" en comptes de centrar-se en el projecte polític i les mesures que Badalona necessita de forma urgent, segons els republicans.

ERC "agraeix la proposta d'estructura bàsica de govern municipal presentada per Guanyem", però sosté que no es pot partir d'una proposta presentada per un sol partit i emplaça ambdues formacions a arribar a acords.

Al seu parer, entre el PSC i Guanyem existeixen "esculls que, ara mateix, eviten" que es produeixi un acord, que entenen que ha de comptar amb el suport d'almenys 14 regidors del ple.

Rebutgen "encorsetar les converses entre Guijarro i Sabater" (candidat socialista i de Guanyem respectivament), i advoquen per un govern de progrés per a la ciutat que promogui, de forma consensuada, mesures contra la crisi del coronavirus.