Publicat 16/4/2019 15:07:17 +02:00CET

ERC avisa a Pedro Sánchez que "mai, mai, mai" renunciarà a un referèndum

28A.- ERC Avisa A Pedro Sánchez Que "Mai, Mai, Mai" Renunciar A Un Referndum
ERC

BARCELONA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

La número tres d'ERC en les eleccions generals i diputada del Congrés, Carolina Telechea, ha advertit aquest dimarts al president del Govern espanyol i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, que el partit republic "mai, mai, mai" renunciar al seu projecte polític.

Ho ha dit en un acte de campanya a Barcelona sobre polítiques socials, en preguntar-li si el seu partit estaria disposat a renunciar a un referndum per arribar a un acord d'investidura amb els socialistes.

Telechea ha argumentat que no poden hi renunciar: "un 80% de la població de Catalunya ens demana un referndum pactat i poder votar, i per tant estem compromesos a defensar el dret d'autodeterminació".

Ha criticat que el PSOE i també la candidata del PSC, Meritxell Batet, els demanin renúncies d'entrada abans de dialogar, i ha assegurat que ERC mai no demanaria als socialistes que renuncin "al seu projecte i als seus ideals" a canvi de negociar.

La candidata ha reivindicat a ERC com el vot útil a Catalunya i ha assegurat que una ERC forta podr "condicionar l'actuació del PSOE per poder resoldre de manera dialogada i política el conflicte".

ERC conclou que, si Sánchez planteja la renúncia al referndum per negociar una investidura, significar que haur tornat a triar "la dreta" per governar, i que la seva posició estar més prop d'aplicar un altre 155 que de voler un dileg amb el sobiranisme.

Així, el partit d'Oriol Junqueras considera que Sánchez est virant cap a la dreta i que l'única manera d'evitar-ho és que el PSC no surti reforat en aquests comicis: "Votar-lo és votar contra el dileg i a favor de la repressió".