Publicat 13/7/2020 15:08:44 +02:00CET

ERC avisa al Govern central que "queden 15 dies per posar data" a la taula de diàleg

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta
ERC

BARCELONA, 13 jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha avisat aquest dilluns al Govern central que "queden 15 dies per posar data" a la reactivació de la taula de diàleg aquest mes de juliol si vol complir amb el compromís que va adquirir.

En roda de premsa, ha admès que no tenen cap novetat sobre la qüestió, però ha constatat que les eleccions basques i gallegues han passat i que ja no poden tenir cap "excusa".

També ha assegurat que estan en espera que el president de la Generalitat, Quim Torra, convoqui els partits i entitats independentistes per preparar la reunió: "Quan digui allà hi serem, per anar el més fort possible i amb una posició consensuada a la taula de negociació".

"Encara hi ha temps de preparar al màxim la part catalana", ha sostingut Vilalta, malgrat reconèixer que, davant els rebrots de la pandèmia de coronavirus, ha estat complicat centrar-se en altres qüestions.

EH BILDU I BNG

Després de les eleccions al País Basc i Galícia, la portaveu d'ERC ha felicitat les seves "organitzacions germanes", EH Bildu i BNG, pels resultats electorals.

"Han estat uns resultats extraordinaris. Constatem que les esquerres independentistes i sobiranistes s'obren pas arreu", ha reivindicat.

En la seva opinió, aquest resultat a les urnes demostra que els ciutadans aposten per alternatives que passen "per l'esquerra, per aplicar receptes diferents, pel feminisme, la justícia social, l'autodeterminació i la independència"

Contador