Publicat 13/5/2020 11:40:54 +02:00CET

Entra en vigor el reial decret-llei que estén els ERTO fins el 30 de juny

La ministra de Treball, Yolanda Díaz
Moncloa

Les empreses es beneficiaran d'una exempció de quotes d'entre el 45% i el 85% quan reprenguin l'activitat

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El reial decret-llei que estén fins el 30 de juny els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) entra en vigor aquest dimecres després que s'hagi aprovat en el Consell de Ministres i publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

En concret, contempla allargar fins el 30 de juny els ERTO de força major derivats de la crisi sanitària, ja sigui per força major total o parcial. En aquest últim cas, assenyala que, a l'hora de reincorporar els treballadors, primen els ajustos per reducció de jornada.

El Govern espanyol assenyala que aquests expedients es podran prorrogar a partir del 30 de juny "en atenció a les restriccions de l'activitat vinculades a raons sanitàries", i estableix que no s'hi podran acollir les empreses i entitats amb domicili a paradisos fiscals.

A més, no es podran repartir dividends durant l'exercici fiscal corresponent a l'aplicació dels expedients, excepte si es torna a la Seguretat Social les quotes exonerades, tot i que no s'exigirà aquesta limitació a les empreses que, a 29 de febrer d'aquest any, comptaven amb menys de 50 treballadors.

El text contempla que les prestacions d'atur associades als ERTO (que es concedeixen sense la necessitat de complir el període de carència) es mantindran fins el 30 de juny, excepte les dels fix-discontinus, que seran aplicables fins el 31 de desembre.

D'acord amb el reial decret-llei, a partir d'aquest dimecres i fins el 30 de juny es facilitarà la transició dels ERTO per força major als ERTO per causes organitzatives, tècniques, econòmiques o de producció mentre els primers expedients siguin vigents.

EXEMPCIONS DE QUOTES

Així, es manté la regulació que es va fer al març dels ERTO per força major sobre l'exoneració de cotitzacions del 75% a les empreses que a 29 de febrer tinguessin més de 50 treballadors en alta a la Seguretat Social i del 100% per a les de menys de 50.

En el cas dels ERTO per força major parcial, en el moment que renunciï a l'ERTO, l'empresa es beneficiarà d'una exempció de la quota empresarial pels treballadors que reprenguin l'activitat del 85% al maig i del 70% al juny si la plantilla era inferior a 50 treballadors, i del 60% i 45% si era superior.

En el cas dels treballadors que continuïn amb els contractes suspesos des de la data de renúncia a l'ERTO, l'exempció empresarial serà del 60% al maig i del 45% al juny per a les empreses de menys de 50 treballadors, i del 45% i 30% per a les de més de 50.

Contador