Publicat 4/11/2019 18:50:52 +01:00CET

Entitats empresarials alerten de l'impacte de la "cronificació" de les protestes a Barcelona

BARCELONA, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

Cinc entitats empresarials han alertat aquest dilluns de l'impacte de la "cronificació" de les protestes a Barcelona, i han advertit de l'afectació econòmica que suposarà per a la capital catalana en cas que aquestes no cessin.

En un comunicat conjunt, el gremi d'Hotels de Barcelona, el gremi de Restauració de Barcelona, Comertia, Barcelona Oberta i Apartur també han assenyalat que la situació actual "perjudica greument la imatge, la reputació i la confiança de la ciutat de Barcelona".

Les entitats creuen que si no es recondueix la situació, aquesta comportarà una important afectació econòmica sobre les empreses de la capital catalana, "amb les derivades negatives que aquest fet pot comportar en diversos aspectes, com l'àmbit laboral".

També han alertat de les afectacions que poden provocar les protestes sobre la societat perquè, segons ells, aquesta situació suposarà un fre a l'arribada d'inversions i talent a la ciutat.

Per això, reclamen a les administracions competents que mostrin "una actitud i una voluntat decidida i ferma" per tranquil·litzar la situació als carrers i que treballin per reconduir el debat al marc polític.