Publicat 17/09/2015 15:30

Enginyers catalans mostren el seu suport públic al Govern que elegeixin els ciutadans

BARCELONA, 17 set. (EUROPA PRESS) -

Set Col·legis d'enginyers catalans han presentat un manifest de suport al Govern que sorgeixi de les eleccions del 27 de setembre i s'han posat a la seva disposició per continuar contribuint en el progrés econòmic de Catalunya.

El manifest, fet públic aquest dijous en roda de premsa, exposa que no suposa un posicionament polític dels col·legis i que respecten "la diversitat d'idees i sentiments" dels professionals que representen --uns 15.000-- i dels ciutadans en general.

Afegeix que fan constar el seu suport al nou Govern resultant de la votació democràtica del poble de Catalunya i a les seves decisions, i es posen "a la seva disposició per col·laborar en la construcció del futur".

Els enginyers aprofiten el document per demanar millores en l'aposta per la investigació i la innovació, les infraestructures, l'educació, la competitivitat i la internacionalització, la millora de l'ocupació en quantitat i qualitat, i la recuperació del benestar i la cohesió social.

DONAR LA CARA

El degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, Miquel Darnés, que també ha parlat en nom dels seus homòlegs de Lleida i Tarragona, ha afirmat: "Donem la cara per Catalunya perquè creiem que és el moment en què tot el món ha de dir el que pensa".

En el cas del seu col·legi, advoquen per l'economia productiva i per eliminar les dues titulacions actuals de la seva àrea, que creen "confusió", i tenir-ne només una com la resta d'Europa.

El degà del Col·legi d'Enginyeria Informàtica de Catalunya, Mingo Olmos, ha recordat que col·legis i associacions professionals catalans ja van donar suport el 2012 al dret a decidir i el 2014 a la consulta del 9N, i que ara fan patent la seva disposició a col·laborar amb el Govern que surti de les eleccions "per millorar el país", però sense defensar cap vot en un sentit o en un altre.

FALTA DE RESPECTE INSTITUCIONAL

Tot i això, ha lamentat que hi hagi "falta de respecte institucional i actituds poc democràtiques" amb Catalunya i els seus representants polítics.

El degà del Col·legi d'Enginyeries Tècniques i Grau en Enginyeria Informàtica de Catalunya, Albano Sánchez-Ossorio, sí que ha mostrat la seva opció personal per les candidatures partidàries de la independència de Catalunya, ja que "Espanya mai ha canviat ni mai canviarà", referint-se a l'actitud del Govern espanyol, i ha defensat que el poble decideixi.

S'ha mostrat convençut que una Catalunya independent és viable, i ha incidit que té un potent sector tecnològic.

CAPACITAT DE DECIDIR

El degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics d'Obres Públiques de Catalunya, Xavier Font, ha demanat per a Catalunya capacitat de decidir sobre els seus ports, aeroports, trens i carreteres: "La definició d'enginyer en el diccionari és la d'una persona que soluciona problemes, i per a això necessitem capacitat de decidir".

Aquesta idea ha estat compartida pel secretari tècnic del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, Oriol Anson, que ha assenyalat que són els encarregats de gestionar el 80% del territori de Catalunya, que és rural.

El seu degà, Ramon Lluís Lletjós, ha constatat: "No ens decantem per cap opció, però no podem romandre aliens al que passa".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés